Huvudtext program 1

Från: En himla många program, radioserien

Allan Preussen: Claes Eriksson


Allan Preussen:
Hmmm hmm hmm hmm ja här sitter jag inhyst i en liten elektrisk filt i en källare i det stora, stora radiohuset. Jag har det fint här, jag har tänt en eld, jag har bokat en paj och b…jag har bytt om. Ni som lyssnar har väl det också fint hoppas jag. Eller har ni inte det? Ni kanske inte har det så bra alls, vad vet jag? Ni kanske har ramlat idag, eller gjort någon ledsen. Fått en klump i halsen, eller blivit offer för något kanske? Ja, i så fall vill vi gärna göra något för er. Vi har samlat ihop en en himla många program här, bara för att göra det fint och skönt för er alla. Klockan 23.14 till exempel kommer Trenden, för folk i förbifarten. 23.27 kommer Kulturtuben, som idag gamle, fine Gert Landå har hand om. Naturprogrammet Mossan, med Lars och Bo kommer klockan 23.32. 23.38 kommer Pluttens Rebyfjärtar, lättspytt från veckan som dött. Klockan 23.41 kommer Musik för mig, bara för mig med före detta växelloksförare Karl Eight. Ja, som ni hör, himla många program alltså.Men först ska vi ha lite musik.

Varför är jag så kär i just Viola?

Allan Preussen:
Hmmm, ja. Många drog säkert igenkännande i näsan åt den här låten. Gamla fina ”Viola” med Voices from heaven. Ja. Oj vad många tryckare man dansat till den. Ja ja nu ska vi släppa in Rip van Vinkle och Kicki Klots med Trenden – för folk i förbifarten.

Allan Preussen:
Mm, ja det var väl ett härligt program tycker jag. Rip van Vinkle och Kicki Klots. Mm. Dom vet vad som gäller, det gör dom. Ja, jag var nere i kiosken här nu och köpte en kexchoklad och hon sa det, hon som stod i kiosken att ”Det är inte klokt”, sa hon. Ja.Ja, vi ska få ett kulturprogram här nu om en stund, men innan dess hinner vi lyssna på en alldeles rykande, ny skiva.

Å goe Tjernenko

Allan Preussen:
Ja, det var gruppen Cykelslakt som sjöng en rysk schlager. ”Å, goe Tjernenko” hette den ja. Ja jag har ett lite sorgligt meddelande här, det gäller programmet På vinden - ett café för seglarvänner med Valerius Hansson och Sven Uslings trio. Det har tyvärr måst utgå eftersom det skulle sänts på en allt för utsatt tid. Men vi har himla många andra program här, till exempel Kulturtuben som kommer nu precis som annonserat. Och idag får vi träffa Gert Landå, och hans gäster.

Kulturtuben

Allan Preussen:
Jaa, det var Kulturtuben det ja. Mmm, fint tycker jag. Vi har himla många program här faktiskt, jag vet inte vad jag ska välja nu. Antingen kan vi grilla korv och gå på hajk med scouterna Jopp och Hejdi i programmet Medan lägret brinner ner till kol. Eller också kan vi lyssna på Sven Kolvring i Hallå Trafipax. Nej, jag tror vi spelar lite musik istället.

SOS till Anne-Marie

Allan Preussen:
Mm, ja. Stackars, stackars människa. Ja, en fin gammal låt det här tycker jag. Jaa, innan naturprogrammet som kommer nu, om någon minut, hinner vi faktiskt lyssna på ännu lite mer musik.

Jag vill lacka bilen

Allan Preussen:
Jaaa, vi måste tyvärr tona den här fina låten här, för vi har himla många program som väntar. Det var i alla fall Tant Vassa som sjöng ”Jag vill lacka bilen” på sitt eget fantastiskt, explosiva, expressiva sätt tycker jag. Ja, här kommer nu det fina naturprogrammet Mossan med Lars och Bo.

Mossan (i skogen)

Allan Preussen:
Mm, undrar hur det gick för Bosse där i träsket. Det gick nog fint, tror jag. Det gjorde det nog. Nu ska vi ha riktigt, riktigt trevligt här en stund, tycker jag mig…kanske..i alla fall kunna lova. I en frejdig, underbart levande liveinspelning från Hobbygården i Tosserum kommer nu Pluttens Revyfjärtar – lättspytt från veckan som dött med revysällskapet Kvitterkulorna.

Allan Preussen:
Jaaa. Ja det var väl en trevlig stund från Tosserum. Ja det var så roligt tyckte jag, att man knappt kunde hålla sig för skratt. Ja. Ja, vi..vi får nästan ta lite mer skön, svängig musik här för att komma i gungning igen tycker jag.

Musik skall byggas utav lego

Allan Preussen:
Ja, det var Bert Karlssons nya fynd. Den ännu inte födda Lillemor Fosterdotter som sjöng Musik skall byggas utav lego ur sin nya LP ”Sånger från livmodern”. Mm, fin låt tycker jag.
Vi hinner lyssna på mer musik, innan det är dags för nästa program i de här himla många programmen som vi har här att blanda och ge ibland.

Minnet

Allan Preussen:
Jaha..eh..ur den jättevälkända musikalen ”Ulf Sterner” hörde vi Michael Jackson sjunga Minnet. Ja, det har blivit dags för ett verkligt populärt och fint program här, Musik för mig – bara för mig med före detta växelloksförare Karl Eight.

Musik för mig – bara för mig

Allan Preussen:
Ja, vi tackar Karl Eight för hans fina program och önskar honom välkommen tillbaka.. att återuppta arbetet som växelloksförare. Ja, det finns en underbar, fin stämning bland tullarna i Göteborg. Vi ska nu få bekräftat, och få bevis för denna, denna stämning. Vi ska lyssna på en gammal, en..jag vet inte hur urgammal arbetssång från Stena Lines stenpir eller vad det heter därnere, jag vet inte, jag har inte varit i Grums en gång, men vi ska i alla fall höra på denna känsliga och fina visa från tullarna i Göteborgs hamn.

Kolla å kolla

Allan Preussen:
Ja. Klockan är snart tolv och vi har ett personligt meddelande till den norske medborgaren Trim Lauritsen på husvagnssemester i nordöstra Götaland samt Öland och Gotland. ”Ring inte mer är du snäll”, undertecknat Mor. Det är natt i Sverige, alla våra himla många program är slut. Dagen är slut, min elektriska filt har dragit ur jacket åt mig och.. jag ska nu gå hem och lägga mig mellan vita lakan och drömma om varma, heta…ja, god natt.


Tillbaka till huvudsidan