Huvudtext program 2

Från: En himla många program, radioserien

Allan Preussen: Claes Eriksson


Hmm hmm hmmm. Här sitter jag och lyssnar på den ljumma stillhet som ett tomt radiohus kan erbjuda. Jag har murat mig en liten tegelbyggnad här i en tom kulvet. Och som vanligt har jag det fint här. Ämnesomsättningen är normal, jag har fått mycket post och firman går bra. Hoppas ni också känner glädje inombords. Om inte så har jag samlat ihop en himla många program här för att bereda er värme och glädje.
Klockan 23.13 kommer samhällsredaktionens program Varför? Det är Luther Holm som ställer frågor och skapar debatt.
Störning special ett program för störda ungdomar kommer klockan 23.13.10.
Och 23.15 ska vi tala med Radiodoktorn. Det är amanuens Ferdinand Lundkvist som läser lusen av lyssnarna.
Det fina naturprogrammet Mossan återkommer klockan 23.18 ungefär.
Och klockan 23.21 är det dags för Tunga Hörnet, Ivar och Ove Gods talar allvar med våra makthavare.
Livåskådningsredaktionens religösa magasin Mellan himmel och plättar kommer klockan 23.30.
Och 23.34 ca, kommer På vinden, ett kafé för seglarvänner med Valerius Hanson och husbandet Sven Uslings.
Och 23.45, ungefär, ska telefontecknarna Olof Tusch och Faber Castell rita lyssnarnas önsketavlor i programmet Ring så ritar vi.
Ja, som ni hör, en himla många program alltså.

Men först ska vi lyssna på lite musik, tycker jag.

Kopotpurri

Det var väl ett trevligt kopopurri, finurligt ihopsatt och fin framfört av Arne Hertz. Vid pianot satt Lars Ko. Ja, jag har faktiskt träffat en ko en gång i min ungdom. Det var en ... besynnerlig upplevelse minns jag.

Nu är det dags för samhällsredaktionens program "Varför?". Luther Holm ska ställa frågor och skapa debatt.

Varför?

Det är väl fint att det finns såna här program som värnar om oss små, bräckliga spillror till människor i samhällets kvarnar, tycker jag. Tack, Luther Holm, för att du finns, och välkommen tillbaka, en annan säsong.

Nu ska vi lyssna på Don Juan, tredje satsen ... nähä, han är visst inte klar med den andra än...
Ja då kommer Störning special istället, ett program för störda ungdomar med Sverg Tempest.

Störning special

Tänk vad fint gjort i alla fall, ungdomar som har problem, och så får dom ringa hit och så blir det radioprogram av det, fina radioprogram och billiga program också.

Nu ska vi ha lite musik. Det är visparet Görel och Jan som sjunger från sin absolut sista LP, Valpen i fönstret.

Valpen i fönstret

Tack Görel och Jan. Jag har fått väldigt många brev hit sen sist. Det är påminnelse om abonnemangsavgift för telefon. Det är kontoutdrag för min checkkredit, Kalle Ankas bokklubb, extrapris i Björnhallens livs och hyran. Tack för alla brev.

Nu ska vi tala med Radiodoktorn, tänkte jag. Det är amanuens Ferdinand Lundkvist som läser lusen av lyssnarna.

Radiodoktorn

Hmmm, då ska jag lyssna nästa gång, för det besvärar mig ofta, faktiskt, ja. Det var alltså amanuens Ferdinand Lundkvist som pratade.

Ja här sitter jag och bläddrar bland mina himla många program. Ska vi ta Några månader i Januari, ett strövtåg i almanackan med Maj Juni som ciceron? Eller Vildar i olja med Torbjörn Freskati på Mattisumpiöarna?
Nej vi spelar lite musik istället.

Kortedala spårvagn

Mmm Kortedala spårvagn, det var fint, tycker jag. Jag har bott i Göteborg... Nej det var nog Laholm, tror jag. Ja, det var fint i alla fall. Jag fick ryggskott kände jag.

Ja något annat som också är fint det är naturprogrammet Mossan med Lars och Bo. Efter förra programmet, som ni kanske minns, har det faktiskt hänt flera gånger att människor på stan har stannat mig och sagt, det tyckte dom om. Så här kommer nu Mossan med Lars och Bo.

Mossan (i bergen)

Stackars, stackars Bosse. Undrar hur det gick för honom? Det gick nog jättebra tror jag.

Vi sköljer ner honom med lite musik tycker jag.

Köp en gnu

Det var en sång om en gnu, tror jag. Ja det är en sorts koliknade antilop som finns på savanner och stäpp i Afrika, har man berättat för mig.

Nu ska vi till studio S och Tunga hörnet. Det är Ivar och Ove Gods som talar allvar med våra makthavare.

Tunga hörnet

Under en filt i Madrid

Mmm vacker sång och lagom långt, tycker jag. Kjell Brel blir man aldrig besviken på, eller hur?

Ja det är lite kallt här tycker jag. Det kanske är hål någonstans i nån vägg eller en brevlåda som är öppen... Ja nu kommer här i alla fall ett efterlängtat program. Det är livsåskådningsreceptionens religösa magasin Mellan himmel och plättar. Idag presenterat av Josef Timmerman.

Mellan himmel och plättar

Jaa jag tror han spela själv där på slutet, Josef. Han är en liten filur. Ja fin och skör är han också. Det var alltså Josef Timmerman med sitt religösa magasin Mellan himmel och plättar.

Ja jag vet inte vad jag ska välja nu. Jag har så himla många program här. Renlevnadsprogrammet Youghurt eller... nä vi spelar lite musik istället.

Dina vackra ben

Fin låt, fin låt faktiskt. Det var väldigt många ackord i den, hörde ni det?

Ja jag sitter lite illa här, det är väl korken i soffan som har tagit slut kan jag tro, jag ska ordna det. Under tiden tar vi lite programinformation.

Programinformation - Kulturtuben

Ja missa inte Gert Landås fina program, gör inte det, lova mig det, gör inte det.

Det finns en stor, rund, fin LP som heter 100 instrument och Enrico och det är den fine samhällshäcklaren Enrico som uppträder live på den skivan och ur den ska vi höra det allra senaste spåret.

100 instrument och Enrico - Cittra

Ja jag har så himla många program här jag kommer inte hinna med alla, tror jag. T ex det här På vinden - ett café för seglarvänner med Valerius Hanson och Sven Uslings trio det måste tyvärr utgå eftersom det skulle sänts på en allt för utsatt tid annars.

Men någonting som jag måste hinna med bland alla mina himla fina många program här det är Ring så ritar vi, telefontecknarna Olov Tusch och Faber Castell ritar lyssnarnasönsketavlor. Det lyssnar vi på nu.

Ring så ritar vi

Mmm det var synd om Pirmin Adamsson där tycker jag. Karin Söder naken, det kunde vart intressant att se.

Ja nu börjar slutet ta form här. Alla mina himla många program är borta. Ingenting finns kvar, jag har bara natt framför mig. Och ni som har 18, 77 och 43 ring Lennart Swahn imorgon så får ni 36 000. Vi andra, vi går snällt och prydligt och lägger oss. God natt alla.


Tillbaka till huvudsidan