Radiodoktorn

Från: En himla många program.

Doktor Ferdinand Lundkvist: Rolf Allan


Doktorn:
Godafton. Ikväll ska jag inte tala om sjuka radioapparater, utan istället svara på ett brev från signaturen Vaddmask, som skriver "Jag har blivit så fet, kan det vara farligt?". Då ska jag genast lugna signaturen Vaddmask, genom att tala lite om fettets betydelse.

Kroppen måste tillföras mycket fett. Utan fett blir man tunn och smal och så småningom försvinner man. Fett uppdelas i två grupper, småfett och fettfett. Till småfettet hör bacon, sill, såser, öronvax, mönja och chokladcigaretter. Till fettfettet hör kokosfett, isterbuk, torrostron, träningsvärk samt alla pumafetter.

Hjärnan har en otrolig förmåga att ta emot hur mycket fett som helst, så ät så mycket du kan. Skulle det bli fett över så bildas det reserver av fett som små kulor uppe på huvudet. Du kan en kniv och skära upp dom, så får du se vilket fint fett det är. Allt fett som blir över bildar underlag för motståndskraft mot alla sjukdomar, till exempel malaria, spanska sjukan, gasol i knäna, difteri, Rank Xerox, galopperande hålfot, fistlar, papyrus. etcetera. Själv äter jag mycket fett, och jag kan gå omkring här på sjukhuset och folk nyser mig rakt i ansiktet utan att jag blir sjuk. Och god kondition får man automatiskt. Skulle du till exempel vilja klättra upp i ett träd så är det inga problem.

Fett och socker, kan man säga, är det enda man behöver. Socker är ju bra mot depressioner. Känner du dig lite nere en dag, så öka bara sockerintaget. Du kan till exempel ta en kopp kaffe med en 30, 40 sockerbitar i, det gör ingenting. Det är ju bara fem procent i varje bit. Skulle du gå på stan så kan du gå in i närmaste affär och köpa en flaska sirap och dricka upp den på stående fot.

Således, ät mycket fett, så blir du aldrig sjuk. Ja, jag hoppas att signaturen Vaddmask är nöjd med svaret och stoppar i sig duktigt med fett i fortsättningen också. Tack för denna gången. Nästa gång ska vi ta upp problemet morgonstånd. Godafton.


Tillbaka till huvudsidan