Huvudtext program 3

Från: En himla många program, radioserien

Allan Preussen: Claes Eriksson


Hmmm hmm hmmm hmmm hmmm hmmm
Ja här sitter jag. I ett litet hål. Precis under trappan, upp till andra våningen i Radiohuset.
Det... det är så fint här, statyer och ryamattor och spunnet socker på väggarna. Ja det är så fint här så.
Men förut var det inte alls så fint. Det kom in en obehaglig människa här och välte ut gröt överallt. Sa saker till mig som inte alls kändes bra alls.
Men nu har han gått.

Ja jag har en himla många program här idag.
Och jag vet att ni kommer att tycka om dom allihop, det vet jag.
23.13 kommer Dokument bortifrån. Ett program från När- och fjärranösten och allting, med Håkan Gräns.
23.13 kommer Radio Allan med gamle mullige Jim Reale.
Och sen kommer Jobba, programmet som lägger sig i ditt jobb, med Göran Lakritsson. Det kommer ungefär 23.13 det programmet.
Och 23.13 kommer engelska nybörjarkursen Anyone for english?.
Sportlinjen med Roland Metz kommer 23.13 ungefär och Studio X med John Bomb kommer 23.13.
På vinden, ett magasin för seglarvänner med Valerius Hanson och Sven Uslings trio kommer 23.13 och 23.13 kommer också Gödsel, familjeunderhållning för alla, även sådana som inte är med i någon familj.
Som ni hör, alltså himla många fina program och så. Men nu tycker jag vi lyssnar på lite musik.

Öppna ditt fönster

Ja det var väl en fin visa. Man blir så glad. Precis som det är va den, tycker jag. Det var Tore "Miljön" Axelsson som sjöng och jag tror det var hans svåger som spelade piano till, ni vet han "Den spelande biodlaren" Jonny Ryck, jag det lät så i alla fall.

Nu ska vi över till utlandsredaktionen. Håkan Gräns ska ta över och hans himla fina program Dokument bortifrån.

Dokument bortifrån

Ja det ska verkligen bli intressant att höra nästa gång tycker jag. Det valet har det ju stått hemskt mycket i tidningarna om. Jag vet inte om jag läst någonting men jag tycker det verkar intressant ändå.

Ja nu kommer ett annat himla fint program här. Det är andra änden av progammet Radio Ellen, nämligen Radio Allan, med mullige fine Jim Reale.

Radio Allan

Ja det är fint tycker jag, med såna här program för oss killar som inte vet vår plats riktigt. Ja Jim Reale kommer ofta tillbaka, tror jag, jag kan veta säkert, nästan.

Ni vet den här fina LP:n 100 instrument och Enrico. Ja ni vet samhällshäcklaren Enrico, fin kille, som uppträder live och gisslar dom senaste händelserna. Den LP:n har vi ju spelat flitigt här och jag tänkte vi skulle lyssna på det allra allra färskaste spåret från den.

100 instrument och Enrico-Sitar

Ja vi hörde alltså Enrico, denna gisseljöns som håller på så fint hela tiden. Det var hans senaste LP 100 instrument och Enrico. Jag träffade faktiskt Enrico, en gång, mellan Visslanda och Paris. Och han sa det att det är så svårt, för han håller på med en LP till nu. Han har svårt att hitta intrument till den. Den ska heta 200 instrument och Enrico. Så om ni har några instrument liggande, skicka dom till Enrico. Det är alltså Enrico box 90140 fack.

Ja nu ska vi lyssna på Jobba, programmet som lägger sig i ditt jobb, med Göran Lakritsson.

Jobba

Och det var den oerhört uppsökande reportern Göran Lakritsson som la sig i ditt jobb i programmet Jobba. Han kommer tillbaka väldigt väldigt ofta, faktiskt.

Och nu har vi fått lite tid över här, ja det har vi faktiskt fått. Och vi hinner då lyssna på veckans pausfågel.

Veckans pausfågel

Det var alltså veckans pausfågel - hästen.

Ja vi ska nu ha lite musik, det var länge sen vi hade musik nu. Vi har haft så himla många program istället och nu ska vi ha lite fin, verkligt högklassig fin musik.

Nu är jag kött- och fågelfri

Ja Nu är jag kött- och fågelfri, en härlig härlig fin operaaria med Raimond Johansson. Och det var Broccoli-Bengtsson som spelade vegetariskt piano så fint till.

Ja hur är det egentligen med era språkkunskaper? Det finns ju en gammal fint ordspråk som säger kan ni knyta en lampskärm kan ni också lära er engelska. Och det har verkligen gamle fine Charles Walkaway tagit fasta på när han startade sin oerhört populära språkkurs Anyone for english?.

Anyone for english?

Ja eftersom den här språkkursen som ni märkte drog över tiden så väldigt mycket, så måste tyvärr direktsändningen av mastersfinalen i tennis mellan John McEnroe och Mats Wilander utgå men jag har pratat med USA och nästa år kommer det en ny mastersfinal, som en kompensation kan man säga. Och som en ytterligare kompensation för detta kommer det nu ett annat himla fint program. Det är en repris av Sportlinsen med Roland Metz.

Sportlinsen

Ja hur orkar du, Roland Metz? Överallt är du. Överallt där det luktar svett.

Nu vet jag inte alls vad vi ska lyssna på här. Vi har ju himla många program och välja på.
Jaa, vi kan lyssna på Varför får aldrig jag vara med, ett program om och kring Marianne Bernadotte eller också Krut och mask, ett program om jakt och fiske. Nä jag tror vi lyssnar på lite fin musik istället.

Sankt Sigfrids plan

Ja vi hörde en låt alltså, fin tycker jag. Det var en lyssnare som ringde här och undrade vilket Sankt Sigfrids plan det handlade om. Och jag tror det är det som ligger mellan Ekmanska sjukhuset och... Liseberg eller någonting. Det kan vara det som ligger mellan Hjärtum och Göta Älv också men jag vet inte, jag har inte varit där.

Nu måste vi fortsätta här. Vi har en himla många fina program och nu ska vi över till Studio X med John Bomb.

Studio X

Ja det blir alltid debatt när John Bomb är i farten. Åsikter bildas och flyger och singlar genom luftrummet. Fint tycker jag. Nu tar vi lite musik.

Grogg

Det här var en mycket gammal svensk folkvisa. Och när man sjunger så här utan musik så kallas det acappella. Det kanske ni inte visste. Det var Bedtime singers som sjöng, ja och då betyder inte bed alltså dålig, utan säng. Man kan alltså säga sängdagssjungarna, det är lite vitsigt så där. Ja här kommer nu i alla fall lite programinformation.

Programinformation - Mossan

Stackars, stackars Bosse, nu dör han till och med i trailern, eller om han blev överkörd av en trailer, ja jag vet inte, jag var inte med. Undrar hur det gick för honom egentligen? Det gick nog jättefint tror jag.

Nu lyssnar vi på lite toner och text och ackord och sånt, ja en sång alltså.

Historien om Gösta och fröken Lisa B Persson

Det kallar jag musik och sång och allt på en gång.

Nu alla familjer och alla ni som inte är med i nån familj och alla ni andra och alla ni övriga också, nu kommer det ett program som vänder sig till er, just speciellt till er alltså. Det är Gödsel, håll till godo.

Gödsel

Ja vi har hört Gödsel och programledare idag var: Tommy Svan, Pelle Bergstrand, Lennart Engström, Gun Vägglind, Hej Lilja, Rack Väster, Dick Yvästin, Mjölk Wagenkraft, Rot Luta, Valdemar Spalje... Ja vi kan lyssna på en låt så länge så kan jag läsa det här under tiden.

Frottéfilten

...Greger Gom, Gabriel Jasså, Conny Kuta och producent var Harry Testbild.
Ja... Nu har tiden runnit väldigt iväg här och klockan närmar sig midnatt. Och det tycker jag är så skönt för det är en så härlig stämning just runt tolvslaget på natten. Allt som är kvar är jag här nu. Mina himla många program är avverkade och slut. Jag vill bara ge er en liten dikt på vägen innan vi skiljs för i afton. Den låter så här:

Jag ser från min glugg i mitt torn
hur djävulen stöter sitt horn
i sidan på oss stackars kryp
ty han är en negativ typ

Hej, adjö, god natt, alla.


Tillbaka till huvudsidan