Sportlinsen

Från: En himla många program

Roland Metz: Rolf Allan Håkanson
Ingemar Lask: Jan Rippe
Sylvia Gardenkranz: Kerstin Granlund
Hans Aminov: Per Fritzell
Omklädningsrumsreporter: Claes Eriksson


[Signatur: början av Bara sport]

Roland Metz:
Här är Sportlinsen. Vi börjar med tennis. Davis Cup-finalen mellan Sverige och USA den 16 - 18 dec kommer inte att spelas i Scandinavium som tidigare bestämts. Istället för att lägga in grus i Scandinavium, som anses bli både för dyrt och tidsödande, har man nu bestämt förlägga finalen till Valhallabadet, där man ska tappa ur vattnet och belägga bottnen med marshmallows, vilket anses ge ett ännu långsammare underlag. Genom att finalen flyttas från Scandinavium kan nu istället operetten Gula änkan ges på nålfiltmatta som planerats.

Från repetitionerna i Scandinavium hör vi här en bit ur bottensatsen med Sylvia Gardenkranz och Hans Aminov.

....i operetternas värld
Lika glad som Bosse Larsson
blir jag när jag ser på dig
Jag känner mig så tossig
Får jag känna på din oboe?
Får jag krama din ballong?
Jag älskar dig älskar dig så

Roland Metz:
Biljetter köpta till Svandinaviummatchena gäller även på Valhallabadet där omklädningsskåp och tvål ingår. Hyra av badbyxor tillkommer dock.
Friidrott. Nu i helgen hålls dom första öppna hoppmästerskapen på Malta och därifrån ska vi få en direktrapport av Ingemar Lask. Över till Malta.

Ingemar Lask:
Ja här på Lubastadion har precis finalen på 400 m hopp på händer avgjorts där Kunder Bassak från Ghana vann och där vi tyvärr inte hade några svenskar med i finalen. Just nu pågår kvalomgångarna i twisthoppning samtidigt som höjdhoppstävlingen håller på att avslutas. Patrik Sjöberg, som redan vunnit på 2,31 har beodrat upp ribban på den nya svenska och nordiska rekordhöjden 2,35. Han har gjort två mycket goda försök och ska nu göra sitt tredje och sista. Sjöberg står och koncentrerar sig, skakar lätt på händerna. Han ser oerhört laddad ut. Och där startar han ansatsen. Kastar sig upp och det är högt och han klarar, han klarar, ja han klarar. Patrik Sjöberg klarar den nya rekordhöjden 2,35. Ett perfekt hopp.

Roland Metz:
Ja, för er som inte riktigt hängde med så sänder vi nu en repris av rekordhoppet i slow motion.

Ingemar Lask:
Sjöberg står och koncentrerar sig, skakar lätt på händerna. Han ser oerhört laddad ut. Och där startar han ansatsen. [slow motion] Kastar sig upp och det är högt och han klarar, han klarar, ja han klarar. Patrik Sjöberg klarar den nya rekordhöjden 2,35. Ett perfekt hopp. [tillbaka till vanlig fart]

Roland Metz:
Grattis säger vi till Patrik Sjöberg och det nya rekordet. Imorgon får vi en ny rapport av Ingemar Lask då bl a finalerna i plikthopp och hopp över plint och långa tresteg avgörs.

Och så över till bordtennis. Det svenska BT-landslaget har varit på turné till Japan och haft väldiga framgångar. Svenskarna vann överlägset landskampen och vi ska titta in i det japanska omklädningsrummet för att pejla stämningen efter den svidande förlusten och höra om lagledaren har någon kommentar.

[Låtsasjapanska hörs talas i bakgrunden]

Omklädningsrumsreporter:
Det här är alltså det japanska omklädningsrummet efter förlusten mot det svenska BT-landslaget. Här är stämningen låg, verkligen låg. Den japanska ledaren skäller ut sina adepter efter noter. Och... vad gör han där? Han tar fram ett stort svärd! Åh herregud. Vad gör han med det? Han, han

[Ljud av någon som blir dödad.]

Roland Metz:
Ehh ehh jaha... han hade tydligen inget mer att tillägga. Det var allt från Sportlinsen ikväll men vi återkommer om 20 min med ett nyinsatt sportextra på fyra timmar. God afton.

[Signatur: Det avslutande "labam" från slutet av Bara Sport]


Tillbaka till huvudsidan