Tomteservicecentralen

Från: En himla många program.


-Ja, välkomna till tomteservicecentralen! Ni undrar förstås vad vi sysslar med här och det skall jag genast berätta. Här utbildar vi jultomtar och jag tänkte att ni skulle få vara med lite grand och se hur vi går tillväga. Så här går vi till väga:

Först annonserar vi efter aspiranter, såna som alltså vill bli tomtar. Dessa utbildas snabbt under en vecka och sen är det dags för examensprov. Och då behöver vi ett barn och det skall vara ett typiskt normalbarn. Det får vi fram genom statistiska centralbyrån och detta barn placerar vi sedan i ett rum. Därefter låter vi dom olika tomteaspiranterna knacka på och komma in i rummet en efter en och med hjälp av barnets reaktion får vi fram en bedömning av de olika tomtarna. Ja, skall vi ta oss en titt på hur det här går till då kanske. Kan vi få in första tomten tack? Varsågod, knacka på!

[KNACK KNACK KNACK ]

-Jaa, kom in!

-GOO JUUUL!!

-Uäääähhh!!!

Nej, vad är...vad är det här? Ut..ut igen för guds skull! Lugn lilla barn, lugn lugn lugn, det kommer en annan tomte snart. Sluta lipa nu, hör du det? Sluta lipa nu lille vän, sluta lipa nu.Sluta..TYST!! TYST!!!..Såja..ja..hrmmm. Hallå hallå, ja, kan vi få in en ny tomte då, tack?

[Knack knack knack knack...]

-Ja, kom in!

-Finns det såna här snälla...vad het..vad hette det nu? Jag...jag glömde..

-BARN HETER DET!!!!

-Uäääääähhhh!!

-B. A. R. N. BARN. FINNS DET NÅGRA SNÄLLA BARN SKALL DU SÄGA. ATT DET SKALL VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT ATT LÄRA SIG.... UT! UT!...UÄÄ..OCH SLUTA LIPA NU, ETT NORMALBARN SKALL VÄL INTE LIPA PÅ DET HÄR VISET VA???? TYST SÄGER JAG! TYST! TYST! TYST! Så ja, hrrr.Vad är det här för nå..ja. Varsågod nästa tomte..kom..knacka på nu..Ja!

[Knack knack knack knack knack]

-Jaja, kom in!

-Finns det några JÄVLA barn här???

-Uäääähhhh!!

-Nej men vad är det här för nånting? Snälla barn skall du säga. Det kan väl inte vara så svårt att komma ihåg? Du skall säga snälla barn. Och sluta skrik så förbannat! Sluta skrik, hör du det. Sluta skrik säger jag!!! TYST! TYST! åhh.uhnä. BARN SKALL TYCKA ATT DET ÄR ROLIGT MED JULEN! KOM IHÅG DET!

-Uäääähhhh!!

-Va? Vad är det..var är det här för nånting? Sluta skrik, sluta skrik säger jag! Tyst! Det här kan väl inte vara ett normalbarn som lipar för allting? Sluta skrik!! Det här skall den statistiska centralbyrån få äta upp! Jag skall jävlarmig ringa..va..sluta skrik......


Tillbaka till huvudsidan