Sport exakt

Från: En himla många program.


God afton, här är Sport Exakt med nya viktiga siffror.

Vid invägningen till boxningsmatchen mellan Gum Jones och Butch Fitzroy vägde Fitzroys tandskydd 408 gram medan Jones kom 5.6 sekunder för sent till tredje ronden som dopingdomaren gick på rekordtiden 58.6 sekunder. Jones urinprov mätte 12.36 cl, Fitzroy slog sin höger i bordet så att två ben gick av, ett på bordet och ett i hans lillfinger. Domaren räknade till tre, lagade bordet på 17.4 sekunder, men benet blev 2.38 cm för tjockt då blodutgjutelse uppstod 11.2 mm ifrån fingertoppen. Fitzroy stämmer Jones på 4 miljoner dollar och matchen uppskjutes 4.8 veckor.

Och så V-65 travet. På Solvalla sprang hästarna två varv.

I fotbollsmatchen mellan GAIS och AIK räknade man till 210 passningar varav träkarlen satt inne med nio. Den svenska tremans-kanoten var vid paddel-NM i Ljukan alldels för tungrodd och sjönk med man och allt. Den vägde 25.840 gram och sjönk på tio meters djup.

Ett nytt världsrekord sattes igår i Mögenburg, ribbans längd var 2 och 45. Vid EM i tjänstepistol 200 meter sköt Tito Johansson en pappälg med tolv taggar och som sprang 110 meter häck på 11.05.

Kulan vid kulstötningen i Basel vägde exakt 4.575 gram. Den var rund.

VM i arkivmeter vanns av det franska laget som nu låses in i ett kassaskåp som väger två och ett halvt ton, en kilometer från Roll-on-roll-off stadion i Paris. Det inofficiella rekordet för damer är 4.730 tjejer. God afton.


Tillbaka till huvudsidan