Ännu mera sport

Från: En himla många program.

Douglas Donau: Peter Rangmar
Falsetten Forslund: Jan Rippe


Douglas Donau:
Ja hej igen. Här är "Ännu mera sport", om ni orkar. Först några resultat:
IFK-Djurgården 4-1,
Färjestad - Leksand 0 - 0, ja det var periodsiffrorna 0-0, 0-0, 0-0,
Joker-Kägla 1429-57,
Alvik - Uppsala 107-105.

Jja vad har vi mer? Vi har längdhopp 8,90. Och så var det SKF - 4, skor 44,5 odds 4, 9 och 25 ja sport, sport, sport. Hur orkar vi, va? Ja och nu kommer ännu mera sport i "Ännu mera sport" nämligen sammandrag från ofantliga spelen från imorse. Direkt över till vår hysteriske reporter Falsetten Forslund. Tjut igång bara va.

Falsetten Forslund:
Hej och välkommen till de XXVI:e ofantliga spelen. Idag ska vi följa den spännande 10-kampen med dom fyra första grenarna hopp, gång, skritt och gat redan avklarade. Vi kommer in i femte grenen, en engelsk mil med hare. Där kommer haren först, ja för att hålla tempot uppe. Tätt följd av polacken Pynta, den sammanlagde ledaren östtyske Kordoviks, som på utsidan har det svenska hoppet Mozartsson. Sist i fältet har vi ghananen M´Beng. Men vad är detta? Det är 20 meter kvar och haren leder fortfarande. Det är omöjligt. Haren får inte vinna, han får inte vinna. Hans uppgift är ju bara att leda loppet en stund. Polacken försöker och försöker men det går inte. Haren vinner och noll poäng utdelas till samtliga löpare. Skäms på er.

Och så var det 400 m stav där löparna nu svänger in på upploppet. Den svenske Mozartsson slåss om ledningen med den östtyske bjässen Kordoviks. Ghananen ligger sist som vanligt och polacken Pynta ser ut att vara gjord av mjölksyra. Görsik Abbaburk från Turkiet och finnen Sisu ser också ut att kamma noll. Men den svenske kämpen Mozartsson har varken mjölksyra eller kam och han leder med 5 m, 7 m, 10 m och han vinner, han vinner.

Hinderloppet är en öppen affär där vattenhindret ska passeras för sista gången. Först över är östtysken, följd av Pynta med sitt polska tvåfotshopp, ghananen är faktiskt fyra men där hände något ojojoj turken trillar i och han kommer inte upp, han kommer inte upp. Dom andra löparna stannar och springer tillbaka för att hjälpa till. Publiken vrålar och jag ställer mig upp för att se lite bättre, ojojoj hur ska detta sluta? Och där fullkomligt flyger han upp ur vattnet och springer vidare mot seger. 8 poäng till Turkiet, vilken överraskning.

Inför spjutmomentet leds tävlingen av Pynta med 870 poäng. Här ser vi dock finnen Jorma Sisu i sitt fjärde kast. Och högt över luften flyger hans spjut iväg. Längre och längre och längre... hoppsan, spjutet landade mitt i soppkantinen där dom övriga deltagarna blivit serverade sin lunch. Jaja så kan det gå om inte locket är på. 0 poäng till finnen. Stick och göm dig bara.

Nu är det vara två grenar kvar och spänningen är olidlig. Abbaburk från Turkiet har överraskande tagit ledningen tätt följd av holländaren van der Kejskej som i grenen kast med liten höjdhoppsställning har chans att gå förbi. Ja, ja, det är långt. Se så glad han blir. Vilken enorm kraft en seriehållare måste bisitta. Den holländska delen av publiken står upp och slår varandra i huvudet med järnstänger av ren upphetsning. Grattis Holland.

Nu har avgörandets stund kommit. Den väldige Otto Kordoviks från DDR har en lite chans att ta hem segern om han lyckas i sin sista stöt i kula. Han går ner i den för honom så speciella lipizzanerställningen, gungar några gånger och där. Tio burkar i en enda stöt. Detta är inte klokt. Ingen annan har träffat burkarna överhuvudtaget. Och där får han beviset för att han tagit hem 10-kampen sammanlagt, baron Vadduvills vandringskanin i äkta plysch som har bytt ägare 25 gånger nu. Grattis Otto och lycka till. Det var allt från dom XXVI:e ofantliga spelen. Tack så mycket och över till studion.

Douglas Donau:
Ojojoj ännu fler rekord, hur många finns det egentligen. Vem vill veta? Jaja i nästa "Ännu mera sport" då ska det handla om russin. Hej

[I eftertexten står det "Producent: Greve Moltke"]


Tillbaka till huvudsidan