Huvudtext champagneavsnittet

Från: En himla många program.

Allan Preussen: Claes Eriksson


Allan Preussen:
Hmm hmm hmmm. Tänk vad tiden går. Det var inte längesen det var 1948 och jag sprang omkring i kortbyxor och visste ingenting. Nu har jag långbyxor och vet ingenting i alla fall.

Och imorgon är det nyårsafton och vi ska kastas in i ett nytt decennium. Många tycker det är otäckt och känner ångest inför det nya som ska komma, men jag tycker inte ni ska göra det. Man ska istället se det som en möjlighet, en chans. Och jag tycker att vi ska gå in i det nya decenniet med glädje och förhoppning, och jag har samlat ihop en himla många fina progam här idag för att vi ska förbereda oss på rätt sätt inför den sista dagen på det här decenniet. Jag har till exempel en fantastisk operaföreställning som heter "Ajda", och jag har ett avsnitt av en serie som heter "Berömmelse" med sång och dans och spänning och allt vad man vill ha. Jag har ett underbart avsnitt av den här serien "Ja vi har hört den förut". Ni vet människor som samlas i en pub och berättar gamla historier man har hört tusen gånger men skrattar åt dom ändå lika mycket varje gång, ja ett härligt program är det. Och så har jag "Spanarn", en thriller. En spännande thriller. Men vi ska börja med barnen, som vi brukar göra. Här kommer ännu ett avsnitt av "Hå och hej med Farbror Frej"

Farbror Frej - mellanmål

Vad du kan hitta på, farbror Frej. Ja jag är så imponerad. Med bara händerna gör han allt detta och det är nya idéer och nya infall hela tiden. Men även nästa program handlar om vad man kan göra med sina bara händer. Det är Rune, Reinar, Rudolf, Rolle och Ralf och Lasso som ska tipsa oss vad man kan göra med trä i en slöjdsal. För oss med flinka fingrar och händiga händer så har dom hur många idéer som helst, och vi ska nu få vara med om när dom hur dom förverkligar en av de allra svåraste, här i det fina programmet "Hobby".

Hobby 1

[Allan sitter med en rubank i knät som han klappar på]

Det här är en rubank. En sån som dom har i "Hobby", ja dom hade inte det här, till den här grejen dom gjorde idag, men dom har en sån i den här slöjdsalen. Nu sitter jag här och funderar på om vi ska det här programmet om indonesisk vällingtillverkning, eller om vi ska ha en tung western - "Kit Carson rider åt andra hållet med". Nä, jag tror vi tar en sång.

Samlande män

Mm, det var väl en elegant sång. Diana Costabrava - "Samlande män". Ja det var nog en liten satirisk knorr där, en liten pik åt oss herrar, kunde jag ana om jag ansträngde mig litegrann. Fin var den i alla fall. Nu ska jag ha in ett telefonsamtal här, någon har ringt och vill prata med mig, och jag ska höra här vad det kan va. Hallå? Hallå? Nä. Det var ingen som jag ringd, nähä. Vad skönt, jag tycker det är så pinsamt med folk som ringer in till TV-program och pratar. Tänk om dom kunde låta bli det, ja. Det var verkligen skönt att vi slapp det inslaget, ja vi tar en Farbror Frej här nu.

Farbror Frej - stor fet smäll

Håhå, vad det small där, Farbror Frej. Ja, han får mig alltid på så gott humör, med sina idéer, Farbror Frej och där tog han ut nyårssmällen lite i förtid tror jag, he he. Nåt annat som alltid får mig på så gott humör också, det är roliga historier. Och en av mina verkliga favoriter är den här om världens största elefant som söker jobb som konsertpianist i Los Angeles symfoniorkester och han kommer in där till konsertmästarn som frågar då, "Har du egen frack?", "njaa" säger elefanten då...ja ni har säkert hört den, det är onödigt att jag sitter här och tar upp tid med att berätta den. Vi ska istället höra på en massa roliga historier som vi alla hört förut i programmet "Ja vi har hört den förut"

Ja vi har hört den förut

Osch. Ja nu när ändå stämningen sjönk så kan vi lika gärna slänga in det här reklaminslaget som vi alltid måste ha med för att ha råd att kunna göra dom här programmen, det är ju så att vi skulle inte kunna göra dom annars. Så ni får stå ut med det, men titta inte på dom för då skulle ni kunna lockas och frestas att köpa sånt som ni annars aldrig skulle ha gjort. Jag ska ta en liten försmak på morgondagens härliga lilla dryck, medans vi tittar på det här.

[Han tar fram champagneflaskan]

Reklam - Asfalt

Reklam - Nisses tuggummi

Jaha, så var det avklarat ja. Nu, nu tänkte jag att jag skulle krypa ihop här i min fåtölj och mysa riktigt till den här thrillern som kommer här nu,och jag tycker att ni alla ska göra sammaledes. Sätt er tilsammans med nån som ni har förtroende för, och håll i honom eller henne och mys, och upplev spänningen tillsammans, i den här hemska thrillern .- Spanarn.

Spanarn 2

Åh vad det var spännande hela tiden faktiskt. Det är ju nästan aldrig att det är det. Jag hann inte dricka nånting. Men det är ju ganska bra egentligen, man ska ju inte sitta och dricka såna här alkoholhaltiga drycker i TV. Nä jag ställer undan det här och gör det på min fritid istället. Min granna var inne här och undrade varför det inte var några nyheter, men jag sa det att vi har lagt ner nyhetsprogrammen för det har ju inte hänt nånting på sista veckan överhuvudtaget. Men sport har vi, sa jag till min granne, och då blev han väldigt glad, för sporten gör ju program oavsett om det händer nåt eller inte, så här kommer Sport.

Sport vi glömt

Många kanske tyckte att detta var ett väldigt onödigt sportprogram, men det var det inte, det kan vara väldigt bra att få veta vad man har glömt, om man nu kan komma ihåg det. Nu ska vi ha lite fest och fyrverkeri här

[Han smäller en liten smällare]

Åhåhå, i en mästerlig föreställning ska vi få se operan "Ajda".

Ajda

Vad dom sjunger konstigt i opera, har ni tänkt på det? Långt tillbaka i halsen "ooouu"

[Han härmar ett läte]

Så där, jag undrar varför dom gör det. Men det är säkert väldigt fint tror jag. Ja, jag var väldigt imponerad av dräkterna i alla fall, och dekoren och allt det andra också kanske jag kan säga. Jodå, det var en underbar föreställning, det var det. Nu blir nog min granne glad igen, för nu kommer det ännu mera sport.

Ännu mera sport

Hej på dig själv, greve Moltke. E inte det ett päron förresten? Jo..ja hur som helst. Ni har säkert sett den här serien "Fame" som har gått så många många avsnitt av. Men många har inte förstått den, man har undrat vad handlar den om egentligen, för vi har ju inte dom problemen, dom förhållandena här i Sverige. Men det finns en svensk variant av den här serien, som utspelar sig på en likartad skola där man försöker utbilda ungdomar med drömmar inom artistlivet. Och den serien ska vi se ett underbart spännande avsnitt av nu. Alltså, "Berömmelse". Wow.

Berömmelse

Jo det kan man göra. Det är så bra med dom här serierna, för man behöver bara se ett avsnitt, sen vet man hur det ska gå, och sen kommer det att gå så precis som man har räknat ut, så man behöver inte alls se en massa avsnitt. Skönt. Nu är det många som tycker att TV-kvällarna i Sveriges land ska avslutas med nationalsång. Och det tycker jag också, specielt den här dan, dan innan nyårsafton. Så därför ska vi nu ha nationalsångernas nationalsång. Den fulländade hymnen för hela jorden.

Turderland

Det var så fint så jag ställde mig upp. Jaa. Nu är alla mina himla många fina program slut för den här gången, och idag har ingen klagat. Jo, en. Det hälsade på en liten uppnäst man i kamelhårsulster och tyckte att programmet var så omoget. Ja, sa jag det är meningen. För vad händer med det som har mognat, sa jag. Jo antingen så blir det uppätet eller så ruttnar det. Då sken han upp och sa att "Det där var väldigt fint sagt". Och därför känns det extra trevligt att idag få säga att jag kommer tillbaka nästa vecka igen med ännu mer himla många fina omogna program. Goafton, goafton goafton.


Tillbaka till huvudsidan