Huvudtext lakritsavsnittet

Allan Preussen: Claes Eriksson

Allan Preussen:
Hmm hmm hmm hmmm. Jag har vart på färganalys. Vet ni vad det är? Det är en liten människa som tittar på en och bedömmer vilka färger man passar bäst i. Man kan vara vår, sommar, höst, vinter. Och är man vår så passar man bäst i pastellfärger. Härliga färger så men jag var höst. Jaa. Och inte vilken höst som helst jag var hösten – 47, det var en väldigt duktig liten människa det här. Kom fram till att jag passar bäst i sådana här kläder som jag hade. Jaa så jag hade valt rätt. Och det känns ju väldigt skönt att man har gjort det. Och att man vet att man är rätt klädd i förhållande till sin kolloristiska utstrålning. Jaa därför så är det med ökat självförtroende jag idag kan presentera en himla många nya fina program här för er. Jag har, ja jag har den här underbara svenska varianten av Sound of music, Lärkungar. Den tycker jag absolut att ni ska se.
Jag har en illa rolig film idag, som heter Provhytten.
En thriller som heter SpanarŽn, den känner ni igen om ni varit uppmärksamma.
Också en liten fin film som heter Tågresan.
Jodå det är så mycket fint. Men vi ska börja med barnen. Ja jag ser att alla har bänkat sig redan och brinner av iver att se Farbror Frej. Vad har han hittat på idag? Jo det här.

Farbror Frej – fickludd

Jag tror han har tänkt till ordentligt där, farbror Frej. Att barnen ska lära sig hur vi vuxna har det, små vanor som vi har och få smak eller avsmak för dom. Som det här med att snusa. Jaha det är så bra.
Undra förresten om Valerius Hanson snusar? Det gör han nog. Han är ju en riktig sjöbuse. Nu ska vi ha det här hemskt fina segelmagasinet På vinden. Så alla ni som inte tycker om segling ni kan ta en liten paus nu på 2 minuter och 16 sekunder.

På vinden 4

Där du, Valerius, det var en liten sak som jag inte hade en aning om att det fanns. Fin var den iallafall tycker jag.
Nu blir det extra spännande här för nu kommer det en liten film som jag inte har sett. Jag har fått den på posten från en gammal kamrat. När jag gick på FN-diplomatelevskolan i Uppsala. Då träffade jag en väldigt sympatisk kille där som, som tydligen har kommit över den här filmen på något sätt. Och eftersom han hade ett rekommenderat gott omdöme redan då så vågar jag visa den obesedd. Här kommer den, Tågresan.

Tågresan

Vilken intressant liten historia. Tänk ändå vilka små bagateller som styr våra liv. Dom kunde ju ha bli vänner för evigt dom här två. Och så är det ett sånt här bagatellartat missförstånd som sätter käppar i hjulet. Ojojoj.
Ja nu sitter jag här och funderar på om vi ska ha det här uppsluppna, glada underhållningsprogrammet Gäster med hästar eller Levande sjakaler som det också heter eller om vi ska ta en intressant språkkurs kanske, Utan glosor i Tyrolen? Nej det blir inte bra. Jag tror vi tar en sång istället.

Jag hänger hennes foto upp och ner

Det var väl en gammal fin Ernst-Jöns kuplett. Jag hänger hennes foto upp och ner med Ernst-Jöns själv.
Någonting som jag verkligen inte kan det är att laga mat. Jag får leva på utemat, skicka bud efter korvar och pizza och pasta. Och jag får anställa hembiträden, kokerskor. Ja för att överleva. Därför ser jag verkligen fram emot det här programmet som kommer nu. Det är den erkänt vällagande kocken Kock-Per som visar sina recept i programmet Kokvrån.

Kokvrån

Så där ja då har man lagt ytterligare en lärdom till alla dom övriga man redan hade förut. Tack för det Kock-Per.
Idag är det en stor glädje för mig att kunna konstatera att programmet är helt reklamfritt. Vi har äntligen lyckats utverka lite kapital från myndigheterna. Nu är det ju så att även dom kräver en motprestation och därför har vi lämnat lite plats för information här från myndigheterna. Och det är med en stor glädje att lämna över till dom nu.

Trafiksäkringsverket - Nya hjälmlagen

Jodå jag har allt hjälm jag också. Men jag har fått dispans från myndigheterna. Eftersom jag sitter ner hela tiden lungt och pratar i ett TV-program så behöver jag inte ha hjälm på mig. Jag har fått dispans.
Nu blir det nyheter.

Senaste nytt

Nu ska vi förbereda oss för en genomtrevlig stund framför TV-apparaten. En härligt bred underhållningsfilm för hela familjen, för hela folkslag, hela raser, halva jordklot. Till och med dom suraste TV-resensenter. Ingmar Glanzelius till och med kommer... nej inte han. Nej det här är nog absolut ingenting för Ingmar Glanzelius, nej. Men alla ni andra kommer att älska den här filmen, Lärkungar.

Lärkungar

Åh vilken hel och ren film. Och så lyckligt det slutade alltihopa. Jaha det är såna filmer som gör en varm och glad inombords.
Nu blir nog min granne glad igen för nu blir det sport. Jag är ju inte så väldigt förtjust i sport men just det här programmet tycker jag så mycket om för det är en så klämmig signaturmelodi, ja.

Sport som finns

Trafiksäkringsverket - Skärpt hjälmkontroll

Ja det är nog bäst och ha hjälmen på iallafall. Jag har dispans, jag har ett intyg från myndigheterna men hittar inte det pappret nu. Det kan åkt med tvätten kanske. Jag vet... inte var... det blev av, det. Men dom har två exemplar till på myndigheten. Jag fyllde i det väldigt noga. Men det är nog bäst jag har hjälmen på iallafall.
Jo, jo nu kommer det ett väldigt intressant program här. Det är Ivar och Ove Gods som talar allvar med våra makthavare i programmet Tunga hörnet.

Tunga hörnet

Det där var ord och inga visor det. Ja ja jag hittade mitt intyg här. Så nu behöver jag inte ha hjälmen längre. Nej jag har ju dispans som jag sa tidigare. Det var väldigt skönt.
Jo nu ska vi ha en sång här. En väldigt fin sång. Den är i sommarlätt miljö. Men om man lyssnar noga på texten så är det inte så fint som det ser ut på bilderna.

Imorgon kommer säkert krisen

Jaa det där var väl en liten tänktvärd sak. Undrar om det inte kan bli lite kris nu med alla dessa omvälvningar som är på gång och skattereformer. Och man kanske måste sälja sin bil, ja. Jag vet inte. Det var i alla fall Imorgon kommer säkert krisen med Farbröderna.
Det där var ju en gammal melodi med en ny text men man kan sätta en ny melodi till en gammal text också. Det har jag roat mig med vid ett tillfälle. Det var väldigt lyckosamt minns jag. Det var den här Främling, kanske ni kommer ihåg. Jag gjorde om melodin till den texten. Den gick någonting så här: [sjunger med en helt annan melodi än orginalet]

Främling vad döljer du för mig
i dina mörka ögon
en svag nyans av ljus nånstans
men ändå en främling

Ja jag kommer inte ihåg men jag gjorde väldig lycka med den då, kommer jag ihåg. Vi hade lite interna fester och så där.
Nej nu ska inte jag sitta här och fåna mig nä. Vi ska ha en illa rolig film nu, en prisbelönt film, en internationellt erkänd historia som heter Provhytten.

Provhytten

Vilken rolig tant det där är. Och nu slutade det ju lyckligt. Ja, härligt!
Nu ska vi göra ett tvärt kast här. Från det här lustfyllda glada roliga till en spännande hemsk thriller. Ni som har följt med har sett SpanarŽn förut. Och nu kommer han här igen. I en ny otroligt nervdallrande historia. Hur ska det gå? Följ med från början. SpanarŽn.

SpanarŽn 3

Mmm han är allt en liten lurig figur den där SpanarŽn. Vad gör han med alla pengarna tro? Jaa det kan man fundera över.
Men nu ska vi ha lite sång och musik här. Och inte vilken sång och musik som helst. Lyssna på Lapp-Lasse ska ni få höra.

Jag vill ha ett hurra

Ja det där var väl en liten tänkvärd visa igen? Jag har faktiskt också fått en sån här p-botslapp. Och jag tackade verkligen p-vakten för att jag fick reda på att där fick jag inte stå med min bil. Ja.
Nu ska vi inte tänka på det mera utan nu ska vi lätta upp vårt barnasinne. Här kommer Hå och hej med farbror Frej. Det trodde ni inte va?

Farbror Frej – Hitlermustasch

Kan farbror Frej göra Hitlermustasch av lakrits så kan väl jag göra rastafrisyrer av lakrits. Ja han är så påhittig den där farbror Frej så man får idéer bara man tänker på honom. Nu är alla mina himla många fina program slut för den här gången och inte ens idag har jag undgått att få klagomål. Den här gången har dom ringt från Indien och undrat över varför Buddha har hatt på sig. Men det är inte Buddha, det är Bob Hope. Ja, därför känns det inte alls konstigt att säga som jag brukar göra att jag kommer tillbaka nästa vecka igen med en massa fler himla många nya fina program i precis samma stil som idag. God afton, god afton, god afton.


Tillbaka till huvudsidan