Huvudtext Marshmallowavsnittet

Från: En himla många program.

Allan Preussen: Claes Eriksson


Allan Preussen:
[Visslande] Idag är jag glad. För nu är det snart vår. Ja det är visserligen en bit kvar men det känns på något sätt så i luften. Det är en känsla som gör mig yster och pigg och jag har hört från Holland att man har sett en lärka i Madrid på väg norrut. Ja så snart är det nog dags att ta fram kortbyxorna igen. Så skönt det ska bli. Och jag har tagit fram en himla många fina program här som ska värma oss i den här dystra tiden som vi befinner oss i. Jag har t.ex. en otäck pirrig skräckfilm som heter Hotelldöden. Mmm den blir man både varm och kall av på en gång. Och sen har jag ett sån här otroligt populärt program i bakfickan som avslutning på kvällen Den svenska melodifestivalen varje år, ska vi se på idag. Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Vi ska ta oss en liten titt på farbror Frej, som vi brukar göra. Här kommer han igen. I sitt 48:de program.

Farbror Frej – skallfraktur

Ja han skyr inga medel för att roa oss, farbror Frej. Och nu har han fått pris också, visste ni det? För Sveriges roligast klädda farbror, i Kamratposten, guldmedalj. Grattis farbror Frej och lycka till i fortsättningen. Kom igen med mer påhitt och skojiga påfund.
Nu Freud, ja han heter Freud det kanske ni kommer ihåg, nu kommer det någonting för dig. Här kommer Hugo Vass med Fiskbiten.

Fiskbiten

Nää det där skulle aldrig Freud gå på, eller hur Freud. Nähehehe tjata upp en guldfisk det gör man inte i första taget. Det är dom alldeles för intelligena för. Det ska va dumma gäddor till sånt. Men det var intressant i alla fall.
Nu ska vi ha en sång här. Och ni vet att det finns sånger om intressanta platser: New York, New York har vi hört, Calcutta har vi hört, vi har hört den här Violen från Flen, Varför måste jag bo i Karlskoga när min svåger bor i Grumms och ni vet. Det finns hur många som helst. Och här kommer en till. I samma stil: Sankt Sigfrids plan.

Sankt Sigfrids plan

Tänk att lite vacker sång, fina rörelser och härliga ackord kan göra den fulaste plats så vacker. Sankt Sigfrids plan var detta med Voices for heaven. Sånggruppen framför andra. Ja.
Nu sitter jag här och funderar på om vi inte ska låta Hackvin Spegel visa porslinspjäser i programmet Prydnads magasinet eller om vi ska se karatefilmen Ninja Rövardotter... nä vi ska titta på Testaren istället.

Testaren

Jag undrar om jag inte ska ta och skicka mina hörlurar till Karl Eight så får han testa dom, för jag tycker dom har skrällt otäckt mycket på sista tiden jag har lyssnat på min musik. Ja det ska jag nog göra.
Jo nu var det ju så att förra veckan så provade vi ju en modell med att låta myndigheterna betala programmet. Men det slog inte så väl ut, det blev inte riktigt så bra som vi hade hoppats och nu har vi fått gå tillbaka till den ursprungliga modellen med reklam. Och då kommer dom här filmerna som jag vill varna för som bjuder ut produkter och annat i våra vardagsrum. Så titta bort nu om ni vill bespara er den frestelsen för nu kommer det reklam.

Reklam - V-jeans
Reklam - Ett roligt yrke: Poliskonstapelns
Reklam - Nisses tuggummi 5

Åh, det var väldigt vad det gick fort. Nu, nu ska vi ha en skräckfilm. En riktigt otäck, hemsk, historia. Som kommer att skaka om oss, och skrämma oss, så nu gäller det att vi förbereder oss på rätt sätt. Kryp ihop, håll hårt i armstöd, i annat som finns tillhands. Här kommer Hotelldöden.

Hotelldöden

Ååh vilken otäck historia. Och underlig var den också. Jag vet inte riktigt om jag förstog alla vändningarna där, men jag var med hela tiden, det var jag. Det kändes otäckt, det pirrade både i magen och i ryggmärgen.
Jaa efter en sån här hemsk film så ska man nästan ta en paus. Och då är det ju väldigt tur att jag har världens roligaste pausprogram, Knut på linjen.

Knut på linjen

Jaa han är för rolig den där Knut på linjen. Det är verkligen en liten festlig krumelur. Men vet ni vem som döljer sig i den där trikån? Jo det är en väl förborgad hemlighet men jag kan avslöja att det är en internationellt väldigt känd toppolitiker i oppositionsställning som inte är gift med Margret Thatcher. Mera säger jag inte. Så får ni fundera själva.
Nu ska vi diskutera sjukdomar i programmet TV-doktorn. Amanuens Ferdinand Lundkvist tar över.

TV-doktorn

Då behöver inte jag titta på nästa gång för det har jag fått bukt med nu. Tack Ferdinand Lundkvist för ditt fina program.
Nu blir det spännande här. I en storslagen direktsändning ska vi få vara med om den svenska schlagerelitens uppgörelse om vilken låt som ska hamna på allas läppar och representera Sverige i den stora europafinalen. Vilka kläder kommer dom ha på sig? Vilka steg kommer dom att ta? Kommer orkestern spela rätt? är juryn riktigt rättvis? Vinner rätt låt? Sitter ni klara nu? Har ni protokollen framför er så att ni kan följa med ordentligt? För här, här kommer nu det populäraste TV-programmet genom alla tider.

Melodifestivalen varje år

Jojomensan det var väl ingen tvekan om att det var rätt låt som vann där? Nähä då.
Ni kanske tror att jag bara kan sitta i den här fotöljen och prata och prata och prata? Men så är det inte alls. Jag var faktiskt väldigt spexig och sjöng mycket när jag var ung. Och uppträdde faktiskt litegrann på små tillställningar. Och nu är det så att jag har kokat ihop en egen liten video som jag tänkte vi skulle titta på nu. Titta nu Freud för nu ska farbror Allan dans.

Piff Puff Paff

Det var Piff puff paff med Allan Preussen, ja det vill säga jag själv. Ingen vanlig video. Nää. Nu är alla mina himla många fina program slut. Och jag hoppas dom har förgyllt tillvaron för er och gjort livet lättare och leva den lilla korta stund som dom har varat. Ni som inte har tyckt om dom och blivit upprörda och sagt elaka saker om dom, ni kan ju glädja er över att dom är slut. Så blir var och en glad på sitt sätt. Själv kan jag bara konstatera att mina himla många program är slut och jag kommer aldrig mer tillbaka igen. God afton, god afton, god afton.


Tillbaka till huvudsidan