Tv doktorn 3

Från: En himla många program.

Tv doktorn: Rolf Allan Håkansson
Patient 1: Kerstin Granlund
Patient 2: Knut Agnred


[Tv doktorn sitter vid sitt skrivbord och häller upp en grön vätska i en stor flaska.]

Tv doktorn: God afton kära tittare. Dagens fråga handlar om grövre utväxter, den kommer från signaturen ”för om masten”. [Läser] ”Jag besväras av en irriterande fistel, den ser ut som en liten båt och hänger ut en bit ifrån halsen. När jag ska äta och hänger på mig servetten som ett segel på fisteln ser det hela visserligen ganska trevligt ut, men det är svårare att äta då. Det hela är mycket besvärande”. Vidare skriver signaturen ”för om masten” en del om färg och utskick, men det kan vi lämna därhän.
Ja detta är ett besvär som faktiskt många människor är drabbade utav. Men forskningen har kommit långt på det här området, och själv har jag uppnått fina resultat här på kliniken. Förr så skar man bort fistlar och utväxter, men det var smärtsamt och gav fula ärr. Det nya nu är en salva, vars beståndsdelar är dioxen, okselen, hexolat, eksem, extraben. Och det ger mycket snabbt resultat. Jag ska visa här på en patient med ett besvärande fistelproblem. Då kan patienten komma fram här. [En kvinna kommer fram hon ser bister ut och en stor otäck fistel på armen.] Här har vi en kvinna med en fruktliknande utväxt på överarmen. Nu tar jag lite salva… stryker på här… så… ska vi se här… så ja [rycker bort den] såja, där kom den. Det gick ju bra, då kan patienten gå och skölja.
Vid besvärligare fall får man ta till tabletten tactil surnam, vars mest aktiva beståndsdel är vibrafon. Vi har här en man med ett komplicerat fisteldrama.[En man sitter på sjukhussängen med ett tredje ben mittemellan de andra] Och jag ger patienten två tactil surnam tabletter. Sedan har vi en expektens på ungefär tio sekunder. [tio sekunder går och benet lossnar.] Se där vetenskapen gör framsteg. Jag tackar tittarna för uppmärksamheten denna vecka. Nästa gång tar vi upp problemet morgonstånd. God afton.

 


Tillbaka till huvudsidan