Huvudtext popcornavsnittet

Från: En himla många program.

Allan Preussen: Claes Eriksson


Allan Preussen:
Hmm hmm hmm. Där är ni allihop. Ja jag har tänkt på er mycket sen sist. Vad många ni är, har jag tänkt. Det är ju väldigt märkvärdigt egentligen det där, att ni är så många och jag är bara en. Men så är det ju här i livet. Ja jag har det fint här, jag har varit ute och kommit tillbaka igen, och bytt en kontakt här åt grannen så att han fick igång sin skärmaskin igen. Ja, hur har ni det egentligen funderar jag ofta på. Har ni det så bra? Ni kanske inte är så nöjda med tillvaron, den kan ju vara väldigt otäck ibland och man kan bli mörk i sinnelaget. Så därför har jag samlat ihop en himla många fina program här idag, som jag hoppas ska sprida ljus och glädje i era själar och sinnen. Vi har till exempel det här otroligt fenomenala barnprogrammet "Hå och hej med Farbror Frej" som kommer här alldeles strax. Sen har vi ju den här underbara gamla, fina svenska filmklassikern från...så längesen att vi tappat räkningen. Gideon Waldemars Fyra fräcka, flottiga...ja jag kommer inte ihåg vad den heter, det e...dom heter ju så konstigt alla dom här filmerna men, ni ska i alla fall inte missa det. Och så har vi ju "Lily Sugar Show", amerikansk TV-underhållning när den är som bäst. Gnistrande stjärnor och...som bjuder på sig själva och spontaniteten bara flödar apparaterna. Men låt oss inte prata om det, låt oss sparka igång med det hurtiga, käcka, pillimariska barnprogrammet "Hå och hej med Farbror Frej".

Farbror Frej - autobahn

Åh vad han är bra, Farbror Frej. Vi..vi tar ett avsnitt till när vi ändå är i farten.

Farbror Frej - kikare

Fine, flinke Farbror Frej. Av ingenting gör han barnprogram som är så billiga och kostar ingenting. Och han hittar på allting själv. Ja det är ju så fantastiskt det här med barn. Dom ser ju så mycket i sin fantasi som inte vi vuxna gör. En sten för ett barn, det är ju en sko, en telefon, en radio, en koloni med indianer, en bräda, en långfärdsskridsko, en livförsäkring, ja vad ni vill. Och detta har Farbror Frej tagit fasta på när han gjort sina miljontals barnprogram som vi har hur många som helst av. Men nu ska vi titta på ett annat fint program. Valerius Hanson ger oss tips inför segelsommaren i sitt underbart trevliga segelmagasin "På vinden".

På vinden 2

Valerius Hanson, Tom-Olof Ström kommer tillbaka många många många fler gånger. En segelbåt är ju ett gytter av saker och ting, som behöver tittas på och testas. Nu funderar jag på om vi ska ha det här fina programmet "Vildar i olja" med Torbjörn Frascati som besöker Matisumpiöarna eller om vi ska...nä vi lyssnar på lite musik.

Dangerous man

Boy Henry med sin senaste video "I'm a dangerous man". Går inte den upp på listan..så vet jag inte vad jag ska..äta imorrn. Nu är det dags för allvar och odling av själ och sinne. Gert Landå, med sitt otroligt populära kulturprogram ska vi bekanta oss med. Det har ju varit så svårt med kulturprogram. Tittarsiffrorna har varit under det mätbaras gräns på alla program men Gert Landå har hittat en form och funnit vägen till tittarna. Och sista mätningen hade han en...tittare. Och vi är väldigt glada för det så vi släpper honom lös i full frihet. Gert Landå - Kulturkuben.

Kulturkuben

Nu vill jag varna lite grann. Det är ju så att det är väldigt väldigt dyrt att göra TV-program. Och nu för tiden får man ju inga pengar från staten och kommuner och landstinget utan man måste sponsras från näringslivet, man måste få pengar nånstans ifrån och då vill dom ha en motprestation och det blir då i form av reklamfilmer, alltså såna där otäcka påverkande filmer som bjuder ut produkter rätt in i hemmen hos oss. Och jag vill därför att ni går ut, titta inte på det här nu, men vi måste ha med det annars har vi inte råd att göra dom här programmen. Då skulle vi bara ha råd att göra...Farbror Frej.

Reklam - sandal

Reklam - Bonus begravningsbyrå

Reklam - Ingvars gödkyckling

Ja hallå..ho ho ho ho nu kan ni komma tillbaka. Faran är över. Hehe. Nu blir det nyheter. Det rena, sakliga, allvarliga nyhetsprogrammet - Fagott.

Fagott

Pistolskotten (trailer)

Ja det där sista hörde alltså inte till nyheterna det var en där trailer som vi säger här. Det handlar om en rysare, som kommer och titta gärna på den, den är hemskt otäck och man blir rädd...när man ser den. Men nu ska vi inte vara rädda, nu ska vi samla familjen, och grannarna och vännerna runt TVapparaten, men se till att ingen hamnar på baksidan bara, för nu kommer ett riktigt härligt lustspel. Gideon Waldemars fantastiskt spirituella film.

Flottans flinka filurer

Oj oj oj vad det är bra med dom här härliga, svenska långfilmerna. Det händer ingenting. På hela tiden och man behöver inte va orolig för att man inte ska förstå, utan man förstår det som händer, och det slutar lyckligt fast det inget händer. Jag tycker det är så underbart. Tack Gideon Waldemar för den här käcka, friska filmen från förr. Nu blir det allvar, vi kan inte bara skoja och glamma hela tiden det är ju så med livet, ena stunden är man uppåt, andra ...åt andra hållet. Här kommer därför Emanuens Ferdinand Lundkvist och diskuterar sjukdomar i programmet "TV-doktorn".

TV-doktorn

Då ska jag titta nästa gång för det besvärar mig ofta faktiskt. Tack Ferdinand Lundkvist för den här gången. Nu...nu ska vi ha underbart en stund. Nu blir det show på högsta nivå. Amerikansk TV-show när den är som bäst. Stjärnor, artisteri i ett fyrverkeri av spontanitet, äkthet, naturligthet. The Lily Sugar Show!

Lily Sugar Show

Lily Sugar Show. Åh. Dom producerar så mycket av dessa underbara shower i detta stora fantastiska underhållningsland Amerika. Ja det är en mängd som man inte trodde var...nyttig. Nu ska vi fortsätta med lite..ännu mer internationell flavour. Det är en film , en illa rolig film som har fått otroligt många utmärkelser, vid priser och festivaler i olika delar av världen. Stora staden Luganos lilla pris för humor i bästa klass, och det vet vi ju alla vilken humor dom har i den stan. Guldkorken i Bordeaux har den vunnit. Staten Jugoslaviens hedersomnämnande i en broschyr om traktorer. De icke-auktoriserade TV-recensenternas lilla pris vid Jättekortfilmfestivalen i Milano. Jag bara en sån sak. Här kommer den - Rulltrappan.

Rulltrappan

[Allan skrattar]

....Illa rolig film! Ja, men vi kan ju inte bara ha roligt .Vi måste ha nånting för själen och det tunga sinnelaget också, och nu kommer en riktigt allvarlig, djuplodande, tung pjäs av Beck Johnstein. "Möss som människor", i en laddad, försiktigt djuplodande TV-version.

Möss som människor

Vilken pjäs. Vilken urladdning, ja man e...man e alldeles tagen faktiskt. Och jag vet inte vad vi ska välja nu. En naturfilm om albinomyran...eller det här fina programmet "Piprökning - är det farligt eller kan det vara skoj också?" Eller nä...jag tror vi tar en sång.

Adjö - Wavrinskys plats

Voices from heaven. Wavrinskys plats. En sån fin sång, och en sån fin plats. En sån fin plats har jag nog aldrig varit i närheten av ens, tror jag. Nu är alla mina himla många fina program slut, och jag hoppas att ni har tyckt om dom och att dom har värmt era sinnen ikväll, i det kalla mörka januari. Om ni inte har tyckt om dom, och ni har velat kasta bort dom, ogillat dom och blivit upprörda så ska ni veta det att vi kommer tillbaka nästa vecka igen, med himla många nya fina program i precis samma stil. Men ändå olika på något sätt. Nu tycker jag inte att ni ska titta mera på TV ikväll, jag tror inte ni orkar det. Goafton, goafton, goafton.


Tillbaka till huvudsidan