På vinden 2

Från: En himla många program.

Redaktör Valerius Hanson: Rolf Allan
Expert Tom-Olof Ström: Per Fritzell


Valerius Hanson:
Ohoj seglarvänner. Här är Valerius Hanson med seglarmagasinet På vinden. Vi ska se vad Tom-Olof håller på med.

Tom-Olof Ström:
Ja, tänkte jag skulle visa denna fiffiga bomlåda, som man stoppar bommen i när man kommer i hamn. Stoppar man ner bommen så här. Där ligger den skyddad och fint. Den är klädd med marinplysch och så går det att låsa den.

Valerius Hanson:
Så fiffigt. Du ska få visa en annan fiffighet sen. Men först måste jag få visa den här. Det är en lattmuff. Den är i velour och det finns även i skinn. Latterna har ju varit eftersatta länge och det är ju skönt för dom nu. Och så har det kommit nya stickbeskrivningar till dom som har lust att sticka en spinnakerfilt. Men nu är jag nyfiken på vad du har för dig där i fören, Tom-Olof.

Tom-Olof Ström:
Jo Valerius, det här är någonting mycket fiffigt. Du vet dom här garnstumparna som fladdrar uppe i seglat, telltales, som visar om man skotat rätt. Brukar ju vara lite svårt och få dom och stå rakt. Brukar vara den ene hit och den andre dit. Men nu har vi lösningen på det hela. Vi har kommit fram med helt garanterat raka telltales. Dom ser ut så här och monteras på seglet vid början av seglingen. På det viset. Och så ger då detta en perfekt skotning över hela kappseglingen eller varför inte familjeseglingen.

Valerius Hanson:
Så fiffigt. Ohoj.

Tom-Olof Ström:
Ohoj.


Tillbaka till huvudsidan