Aktuellt Halv Special

Från: En himla många program.

Programledare: Per Fritzell
Doktor Zhivago: Anders Eriksson
Riksdagsledamot: Kerstin Granlund
Vpkledare: Claes Eriksson
Moderatledare: Jan Rippe
Sigmund Fröjd: Peter Rangmar


Programledaren:
God afton och välkomna till Aktuellt halv special, där vi ikväll ska ta upp dopingskandalen i riksdagshuset. Ja någon gång under förra veckan dopades alltså samtliga riksdagsledamöter, det hela skedde genom att någon lyckades hälla det mycket kraftfulla preparatet ”snällum veretun” i det bordsvatten som riksdagsledamöterna dricker utav. Vi har därför tagit hit en dopingexpert ifrån Huddinge sjukhus, doktor Zhivago, välkommen.

Doktor Zhivago:
Tack.

Programledaren:
Ja, vad är det här för slags preparat?

Doktor Zhivago:
Ja det kan liknas vid sanningsserum, det innebär alltså att den drabbade kommer att tala sanning, men dessutom har drogen ytterligare en effekt den drabbade kommer att vara vänlig, hänsynsfull mot sina medmänniskor. Och det värsta är att den här drogen har ett sånt varaktigt beteende att den här effekten kommer att sitta kvar livet ut.

Programledaren:
Ja vi ska nu ta oss en titt in i riksdagshuset för att lyssna på den allmänna politiska debatten:

Riksdagsledamot:
Det tycker jag var väldigt fint sagt av herr folkpartiledaren och jag uppskattar verkligen hans åsikt. Det jag sa förra veckan var väl lite dumt så jag ångrar mig och ber om ursäkt för mitt tarvliga beteende.

Vpk-ledare:
Ja vi har väl alla sagt saker som vi ångrat, jag skulle vilja tacka föregående talare för det engagemang hon har haft i denna och många andra frågor. Vi i kommunisterna håller med och vi hoppas att vi ska kunna bidra lite i det hårda arbete som väntar oss.

Moderatledare:
Jag vill bara för moderaternas räkning säga en sak till herr vpk-ledaren: Bra sagt. Jag måste erkänna att vpk: arna har många fina åsikter som vi tidigare helt nonchalerat, enbart ett taktiskt rävspel. Jag ber om ursäkt för detta, och hoppas på ett fint samarbete i årets riksdag. Tack ska du ha Lars.

Programledaren:
Ja vi frågar oss nu vad detta kommer att ha för effekter ute i samhället. Näringslivet har, efter bara en vecka fått ett otroligt uppsving och exporten förväntas öka med 75 %. Polisen meddelar att ungdomskriminaliteten har på bara en vecka sjunkit med 50 %. Klotter på spårvagnar, bussar och tunnelbanor har nästan helt försvunnit. Och man märker att plötsligt respekterar folk på gatan våra förtroendevalda. Men nu är frågan, dopingåklagare Sigmund Fröjd, får våra riksdagsledamöter som är dopade sitta kvar?

Sigmund Fröjd:
Nej det är omöjligt. Enligt svensk lag kan vi inte tillåta doping inom några områden. Därför hav vi vänt oss till konstitutionsutskottet för att få riksdag och regering omyndigförklarade. Såhär får det inte gå till.

Programledaren:
Men vi har ju märkt endast positiva effekter på alla fronter ute i samhället?

Sigmund Fröjd:
Ja, det kan vi inte ta någon hänsyn till, inte i såhär allvarliga situationer. Det står klart och tydligt i svensk lag hur man ska handskas med såna här situationer. Dom måste bort.

Programledaren:
Ja, och det var allt från aktuellt halv special i afton. God afton.


Tillbaka till huvudsidan