Superviktig, extraviktig sport

Från: En himla många program.

Lennart Lopp (programledare): Jan Rippe
Lars-Arne Lotto (reporter): Per Fritzell
Olga Fettisov (konståkerska): Per Fritzell
Plus Zetterberg (reporter): Peter Rangmar
Limmet Larsson (målvakt): Anders Eriksson


Lennart Lopp:
Just det! Vi börjar med den viktiga fotbollen. Det är oerhört viktigt att Sverige tar minst två viktiga poäng , gärna tre, det är ännu viktigare egentligen, i matchen mot Albanien i kväll. Eller hur? Ja! Men hur gick det egentligen? Just det!

Lars-Arne Lotto:
Ja, här står vi alltså här nu i omklädningsrummet efter den mycket viktiga matchen som alltså Sverige förlorade med 11-0 och jag ska tala med målvakten här:
Limmet Larsson, det var ju en mycket svidande förlust, eller hur?

Limmet Larsson:
Nej!

Lars-Arne Lotto:
Men det var ju en väldigt viktig match, den här mot Albanien.

Limmet Larsson:
Nej. NEJ!

Lars-Arne Lotto:
Och så släpper du in elva mål.

Limmet Larsson:
NEJ! NEJ! NEJ!

Lars-Arne Lotto:
Men vi såg ju tydligt att du släppte in elva mål.

Limmet Larsson:
NEJ! Nej! NEJ! NEJ! Nej!

[tillbaka i studion]

Lennart Lopp:
När vi nu har förlorat denna viktiga vänskapsmatch, som var ett viktigt test inför det viktiga EM-kvalet, är chanserna inte stora till avancemang som ändå är det viktigaste av allt. Just det! Hur viktigt är det för våra skrinnare att få riktig kurvtagningsis, som dom har i Norge, så att den viktiga överstegsträningen kan pågå OAVBRUTET NÄSTAN JÄMT?

[en bild på en skrinnare som åker omkring på isen visas]

Mycket viktigt säger vårat enda viktiga skrinnarhopp Strecket Robertsson som vi här ser ta några viktiga skär. Han är just nu inne i sin viktiga formsvacke-träning inför den oerhört viktiga DM-uttagningen i helgen, då han ska upp till bevis och få svart på vitt på hur viktig han är över huvudtaget. Just det!

[tillbaka i studion]

Och nu en viktig fråga:
Är sporten inte lika viktig längre? Plus Zetterberg har ställt denna viktiga fråga i följande viktiga reportage. Just det!

Plus Zetterberg:
En längdhoppare tar sats. En fotboll sparkas till. En tröja svettas ner, men ingen bryr sig längre. Sport är inte längre intressant, och det är hennes fel. Konståkerskan Olga Fettisov som uppfann dopingen, hon förstörde hela idrottens idé. Själv säger hon att hon inte alls är dopad, och på frågan varför hon blivit så tjock svarar hon med glad basröst:

Olga Fettisov:
En kulstöterska skall vara tjock.

Plus Zetterberg:
Så kom inte och säg att doping inte är farligt för hjärnan. Men ingenting är tydligen främmande för dagens idrottsmän och kvinnor i den viktiga kampen om segrar.

[tillbaka i studion]

Lennart Lopp:
Just det! Det viktigaste är inte att vinna, det viktigaste är att det finns sport. Eller hur? JA! Och det var det viktigaste av all viktig sport för i kväll. Just det!

[eftertext:]

Programmet leddes av: Lennart Lopp. 2:a: Lars-Arne Lotto


Tillbaka till huvudsidan