Allan Ollonkullens sexskola

Från: Tornado, program 4.

Allan Ollonkullen: Claes Eriksson
Stellan Ollonkullen: Anders Eriksson
Ellen Ollonkullen: Kerstin Granlund
Fackelbäraren: Peter Rangmar


[Fackelbäraren springer förbi en byggnad med ett öppet fönster. Allan Ollonkullen lutar sig ut genom det.]
Allan:
Ah, jag heter Allan Ollonkullen och välkomna till min sexskola. När det gäller sexuallivet så är det ju på det viset att förspelet har en viss betydelse, det vill säga det som händer innan en börjar med själva… eeh… alltså… uhm… Många menar att det är det viktigaste utav alltihop. En del badar nakna tillsammans och tvålar och kletar in varandra med oljer och grejer. En del målar varandra med erotiska mönster har jag hört. Det finns till och med dom som jagar varandra runt i lägenheten och ropar såna där runda ord. En del kastar kuddar och en del har trapetser i taket, en del kör med speglar, en del med läderstövlar och ridpisker och skinnjacker och ormar och allt va de e. Men jag tycker nog att vi ska försöka gå den normala vägen. Det vill säga ni sitter där framför TV'n på lördagkvällen och efter det sista TV-programmet så säger mannen då: "Kom nu Vera, det är ju lördag idag!" Mer ska inte behövas!

[Fackellöparen springer förbi fönstret igen, men vänder och springer tillbaka. När han springer förbi fönstret igen är det en till man i fönstret bredvid.]

Allan:
Ah, det var Allan Ollonkullen igen, välkomna tillbaka till min sexskola. När det gäller sexuallivet så är ju kyssandet en väldigt viktigt ingrediens. Å de tänkte jag att vi skulle tala om den här gången. Nu är det tyvärr så att det här med å kyssas och så där, det e la inte mitt specialområde precis, jag e väl mera expert på själva det här… eeh… ja, alltså…
Därför har jag bju'tt in en kollega till mig idag som kan det här med att kyssas. Det är min bror, Stellan Ollonkullen. Välkommen hit Stellan.

Stellan:
Ja tack ska du ha Allan.

Allan:
Ah, du får väl ta över då och gå igenom det här med kyssandet lite mera ingående.

Stellan:
A det ska jag göra du. När det gäller kyssandet är det två viktiga saker en ska komma ihåg. Det första e att en ska vara två, o kommer man bara ihåg det så kommer man nog på det andra me så småningom.
Ställ upp er mitt emot varandra o så sjunger ni "Ekorr'n satt i granen", osså byter ni ut alla vokalerna mot "u". Så blir det så här: Ukurrn sutt u grunun, skullu skulu kuttur…
Du kan la sjunga du också Allan!

Allan:
A ja visst visst.

Allan och Stellan:
Ukurrn sutt u grunun, skullu skulu kuttur…

[Allan fortsätter sjunga.]

Stellan:
Sen går ni sakta mot varandra, tills era läppar möts o då kan ni sluta sjunga o lustkänslor uppstår och kyssen har börjat.

[Allan lutar sig framåt mot Stellan och de kysser varandra.]

Stellan (fnyser):
Va gör du Allan?
A nu ska ni ju helst va utav olika kön också, annars blir det ju en helt annan avdelning liksom!

[Fackellöparen springer förbi igen, vänder och springer tillbaka. När han kommer tillbaka nu är det även en kvinna i det tredje fönstret.]

Allan:
Ah, det var Allan Ollonkullen igen. Välkomna till min sexskola. När det gäller sexuallivet så är det ju på det viset att kvinnan spelar en väsentlig roll och det tänkte jag vi skulle prata om idag. Nu är det tyvärr så att det där me kvinnans roll i sexuallivet, det e la inte min starka sida precis. Ja e la mera expert på själva… eeh, det här… ja alltså…
Därför har jag bju'tt inen kollega. Det är min bror Stellan Ollonkullen. Välkommen hit igen Stellan.

Stellan:
Tack ska du ha Allan.

Allan:
Vassego du.

Stellan:
A när det gäller kvinnans roll i sexuallivet så e la de en fråga som bäst lämpar sig för just kvinnor att besvara, så därför har jag ta'tt me en sån hit idag. De e min fru, Ellen Ollonkullen. Välkommen hit Ellen.

Ellen:
Tack ska du ha Stellan. A hej på dej Allan!

Allan:
Hej hej!

Stellan:
Vassego du.

Ellen:
Ah, när det gäller min roll i mitt och Stellans sexualliv så måste jag…

Stellan (avbryter):
Uh uh uh uh!! Nu va de ju inte de saken gällde riktigt. Du får inte bli så privat vett du! Ta det mera generellt om en säger så.

Ellen:
Aha… A, a när det gäller kvinnans roll i sexuallivet mera generellt om vi säger så, så måste jag ju saga att de e mest skit alltihopa!

Stellan:
Vaddå!?!

Ellen:
Vi har ju i alla tider betraktats som sexobjekt utav mannen och de lär de väl inte bli nån ändring på de närmaste hundra årena!

Allan:
Va säger du!?

Stellan:
Ja du ha väl inget å klaga på!!

Ellen:
Va vet du om det?

Stellan:
Ja de vet la ja!

Allan:
Ah, när det gäller privata diskussioner om det här så får ni sköta dom hemma i sovrummet. I övrigt tycker jag nog om man ska vara objektiv i den här frågan, och det tycker jag nog att en ska va, så har det ju visats sej att kvinnan tycker om dominerande män som e lite brutala o goa.


Tillbaka till huvudsidan