Curling-PS

Från: Tornado, avsnitt 6: ”Fossenbuses Feber”

Text: Claes Eriksson.

Speaker: Claes Eriksson
Poängtavleskötare: Kerstin Granlund
Helberg: Knut Agnred
Halvberg: Claes Eriksson
Dahl: Anders Eriksson
Curling Konroy: Per Fritzell
Curling Moore: Peter Rangmar
Curling Suddenly: Jan Rippe
Baxon: Rolf Allan
Schweseny: Lennart Englund
Öst: ?


Välkomna till Blankishallen i Borstahusen och årets Curling-PS. Vi har kommit fram till finalpasset i kvalomgång två och vi har tre lag kvar i tävlingen. Det är Nya Zeeland, Gamla Sverige och En Liten Bit Av Polen som tävlar om den åtråvärda platsen bredvid chauffören på bussen hem. Första matchen går mellan Nya Zeeland och Gamla Sverige, och först ut är svenskarna som är ett bra lag. Det är Hedberg och Hallberg och Dahl, tre allmänbildade herrar som inte bara spelar curling utan äter, sover och går på toaletten precis som vi andra.

Det är Hedberg som lägger första stenen och han gör en Bakelse! Det får han göra om ingen annan gjort det förut - mitt i vårtan!

Vad svarar Nya Zeeland på det? Deras lag består av en före detta regering, och det är President Curling Konroy som lägger stenen med våldsam kraft, och där kastar sig Hallberg och vallar bort den med knät - det får han göra om inte vart hemma sen sex i går kväll, vilken tur!

Nu ska vi se på Dahl, han lägger en Magsten och den är bra, det får han göra om de är överens om det bara, den går förbi och det blir bara en poäng.

Så är det dags för President Curling Moore, han gör en Stilleben-stöt i låg profil och välter långsamt efteråt. Stenen går till Konroy, så där får han göra om han inte gör någon affär av det sedan, där räddar Hedberg med en Plockning, det får han göra om han tar i hand efteråt, sådärja! Bara fyra poäng tack vare Hedbergs listiga manöver.

Se på Hallberg, en Gallsten! Det får han bara göra om han har målsmans tillstånd, och det har han uppenbarligen. Den kanar rakt genom vårtan och ger två säkra poäng.

Nu ska vi se om President Curling Suddenly kan avgöra. Han gör hemliga tecken först, det får han göra om han vill, och vilken fart! Men den går för långt och Sverige vinner med åtta - sex.

Så är det dags för match nummer två. Nya Zeeländarna ska möta En Liten Bit Av Polen som har ett lag som består av tre professorer. Professor Baxon, Professor Schwesener, Professor Öst. Men det är President Konroy som lägger första stenen och den är bra! Professor Baxon dammsuger förgäves - det blir sten i vårtan och fem poäng till Nya Zeeland.

Och för polackerna kommer nu Professor Schwesener. Han distraheras av President Moore, som får göra så om Schwesener inte blir arg. Och här kommer stenen. Professor Baxon suger upp luftdraget och Professor Öst sopar vid sidan om. En väl invand manöver och två säkra poäng!

President Moore hälsar på Professor Baxon först, det får han göra om inte de har hälsat förut och där kommer väl stenen? Ja det gör den, men den är för kort! Moore springer ut och gör en påstöt, det får han göra om han inte hamnar under isen men det gör han inte, nä det går bra! Professor Schwesener kan bara konstatera faktum och Professor Öst sopar vid sidan om igen, den här gången dock förgäves. Sex - två till Nya Zeeland.

Professor Baxon nu då - han väljer en rund sten, det får han göra om han lovar att ta med sig den hem igen själv. Och här kommer den, den är fin! Professor Öst sopar igen spåren och Schwesener pratar förstånd med Konroy i mål. Fyra poäng och sex lika nu!

President Suddenly med Nya Zeelands sista stöt. Titta, han springer och hejar fram sin sten! Det får han göra om inte det påverkar resultatet. Professor Baxon försöker suga men dras bort av Konroy och stenen hamnar utanför vårtan. Men det blir tre poäng i alla fall - det är bra gjort.

Sista stenen i match nummer två! Professor Öst som sopar vid sidan om och där kommer stenen helt överraskande för Nya Zeeländarna! Det blir vild aktivitet, men de kan inget göra - stenen klyver vårtan perfekt! Det blir fyra poäng och seger för de nederlagstippade polska professorerna!

Vi är framme vid finalen: Gamla Sverige mot En Liten Bit Av Polen. Och där skickar Professor Schwesener iväg stenen innan det har börjat, det får han göra om inte de andra är med på det. Hedberg och Hallberg springer förtvivlat men Professor Baxon står ju redan där med dammsugaren och sexpoängaren är ett faktum.

Så kommer Dahl igen. Han gör en ny Magsten, det är hans specialitet...ska det gå vägen igen? Nej! Där fälls Hallberg av Schwesener! Så där får man bara göra om man har licens och det är Schwesener den ende som har.

Så kommer Professor Öst. Han gör en ny överraskande manöver som överrumplar svenskarna totalt. Den går mellan benen på Dahl och fram till Baxon som enkelt kan lägga in den mitt i vårtan - oj vilken uppvisning! Sju - noll till polackerna.

Nu ska vi se vad Hedberg kan göra, han verkar vara oerhört laddad. Nej, vad gör han? En Pajasso-stöt, den trodde jag var förbjuden! Nej, det är den inte ser jag här - den är tillåten mellan åtta och arton på vardagar, vilken tur! Och den går in - svenskarna har vittring!

Professor Baxon i polackernas sista stöt. Oj, han gör sin berömda Repstensstöt - den får bara han göra för han har patentet på den! Otroligt svårstoppad - Hedberg och Dahl är chanslösa! Sju poäng och fjorton - fem till polackerna.

Läget verkar hopplöst men Hallberg har en chans, och det ser ut som han tar den. Ja, det gör han, han gör Tvåstenen! En specialare som man bara får göra om man är ute på hal is och den ser ut att gå hem, ja det gör den! Hedberg och Dahl assisterar elegant och får in alla tre stenar i vårtan! Så där får man faktiskt göra - det är tillåtet om man inte kan vinna på annat sätt! Tolv poäng och sjutton - fjorton till Hedberg och Hallberg och Dahl och Gamla Sverige!


Tillbaka till huvudsidan