Luftkrocketgalan i PŁwersburg

Från: Tornado, avsnitt Dom tommaste.

Speaker: Claes Eriksson
Tvagler: Rolf Allan
Späck: Lennart Englund
Ludler: Charles Falk, Knut Agnred
Kropp: Knut Agnred, Charles Falk
Spottler: Lars "Åby" Hermansen
Flak: Bo "Bysse" Rydbeck
Prügler: Peter Rangmar
Gröt: Jan Rippe


Speakern:
Välkommen till luftkrocketgalan i Püwersburg och semifinalerna i tvåmanna special utan särskild förberedelse. En gren som sedan länge dominerats av dom härliga tyskarna vilket också märks tydligt när jag presenterar dom kvarvarnade semifinalisterna. Det är Tvagler & Späck från Ost-Pommern, luftkrocketsportens Enfants Terribles. Och så har vi Ludler & Kropp från Väst-Pommern. Dom blev 2:a i luftkrocketolympiaden i Reunerin förra julen och har dessutom gått en ojämn uppvisningsmatch mot en helikopter. Och så har vi Spottler & Flak från Lätt-Pommern, juniorvärldsmästare för 38 år sedan på Luftkrocketfestivalen i Woxhall. Och så slutligen Prügler & Gröt från Hela Pommern. Också dom luftkrocketspelare av yppersta klass.

Dags för den första semifinalen. Den går mellan Ludler & Kropp och Tvagler & Späck. Och här ser vi den pampiga inmarschen och hälsningen. Och så börjar det. Dom båda klubborna, det är alltså dom som har tvåstaviga namn studsar igång sina klot så att dom blir svävande och stöter iväg dom. Kropp i den vita hjälmen kommer igång bäst tycker jag. Späck ser klart orolig ut. Titta på Kropp hur fint han fixerar Späck och fintar honom. Späck försöker fly till Tvagler men Kropp jagar honom och där sänker Kropp, Tvagler med en skallesmäll. Då måste Späck gå till attack och det gör han men han faller på egen sak. Vilken match! Kropp går bort till Ludler som tar ner honom och Ludler & Kropp lämnar banan i behärskad triumf. Tvagler är på benen igen och bär ut den besegrade Späck. Kropp är glad och Ludler är glad medan Tvagler & Späck är otröstliga över den uteblivna finalplatsen.

Dags för semifinal nr 2. Det är alltså Spottler & Flak i rött och svart som ska möta Prügler & Gröt i grönt. Dom båda klubborna, det är alltså dom som har tvåstaviga namn, studsar igång sina klot så att dom blir svävande och där stöter dom iväg dom. Båda öppnar med en stillsam stekelöppning och där prövar dom varandra med en dubbelkulmagekrock. Och där sänker Gröt, Spottler och sedan Flak. Och kan plockas ner av Prügler som segrare. Glädjen är stor hos Prügler & Gröt men förmodligen inte lika stor som besvikelsen hos Spottler & Flak.

Vi är framme vid finalen, Ludler & Kropp mot Prügler & Gröt. Och där byter Ludler & Kropp plats med varandra och där med också namn. Ludler blir Kropp och Kropp blir Ludler. Det betyder att det blir en ny Kropp som klot i den här matchen, klubborna måste ju ha tvåstaviga namn. Och där är dom iväg. Vad blir det för öppning? Den blir lugn men där sätter dom plötsligt fart. Och där krockar dom, en bröstbomb, en till och där rasar Gröt i marken och Kropp kan gå bort till Ludler och plockas ner. Dom nya guldmedaljörerna marscherar ut från banan. Vilken härlig revansch för Ludler & Kropp, dessa festliga charkuterister från Blasenhäuser i Väst-Pommern som här i Püwersburg visat hur luft skall erövras och klot skall krockas.


Tillbaka till huvudsidan