Sällsynta djur

Från: Tornado.

Text: Claes Eriksson.


Många tror ju att djur inte finns, men det gör dom. Själv tror jag inte längre så dumt utan har genom mina resor och företagsamheter i övrigt lyckats övertyga mig själv om existensen av vissa djur, som jag länge tvekade på men fick ge mig vid åsynen av detsamma, sällsamma upplevelser som jag ofta ska återkomma till under återstoden av…ja, livet helt enkelt.

Min omgivning, som nästan uteslutande alltid bestått av idioter, brukar knäppa mig på näsan och det tycker jag är dumt man ska inte hålla på med sånt och framförallt ska icke icke-idioter behöva utsättas för sådant av just…ja, låt oss inte säga motsatta könet för det vore isåfall orättvist mot den andra delen av mänskligheten. Ja, nu menar jag inte färgade alltså utan fast mer syftade jag på en inre skillnad d.v.s. inte mentalt utan mera ideologiskt alltså.

Om ni följer med mig en bit undan antaganden här ska jag förklara hur jag menar. Dom djur jag syftar på är t.ex. pyjamasråttan, korvhönan, ilsken tvärtutare, den svartvita pulversmugglaren, dvärgpuckot, tvättläpp, påskgris…ja, ni hör själva, jag behöver inte fortsätta. Många tror att inte dessa djur finns men jag vet bättre och där går alltså meningarna isär.

I början försökte jag fotografera dom här djuren, men då jag inte på något sätt, och det har jag ju heller aldrig påstått, är någon framstående fotograf, vad som nu i helvete menas med den slitna klyschan, så blev mina kort inte av den klassen att dom hade kunnat tjäna som bevis i just den här frågan. Det blev mest kort på familjen vid olika högtider: Moster Junos permanent-kaffe, Kusin Klusters konfirmation, Tage och Leon på Kroppefjäll, och så vidare…Alltså inga bilder av dom djur jag i inledningen talade så ofta om.

Vad skulle jag göra? Hur skulle jag bevisa för en korkad samtid att dom bröd jag bakat, dom teorier jag känt, dom upptäckter jag levde på verkligen badade i en sanning som är så viktig för just en viss grad av trovärdighet i situationer som denna? Jo, jag hade två möjligheter: antingen så dödar jag djuren och tar med mig dom hem och visar dom eller också ritar jag av dom. Snart förstod jag eftersom jag har den möjligheten att om jag dödar dom och tar hem och visar så finns dom ju i alla fall inte eftersom dom då är döda. Så tänk på det alla ni som vill visa att något finns, döda det inte för då finns det ju inte. Att det skulle finnas i fler exemplar än ett föll mig aldrig in. Det kan man ju inte vara riktigt säker på så det slog mig aldrig in att bygga en stor viktig upptäckt på jävla lösa boliner. Ja! Vad gör jag då? Jo, jag ritar av dom.

Här t.ex.: Jenkins rulltupp. Vad Jenkins har i sammanhanget att göra frågar sig då en hel hög. Heter han Jenkins? Var det Jenkins som upptäckte honom? Nej det var ju jag, det har vi ju pratat om. Alltså Jenkins kommer av att han säger Jenkins, inte kuckeliku eller radadada eller diggi loo diggi ley som alla andra tuppar, utan den här tuppen säger: ”Jenkins”, och så var det med det!

Det här är en bakvänd doppgördel en av naturens mest missförstådda små gynnare, skapades förmodligen till glädje men har, tack vare sin bakvända läggning, bara ställt till djävulskap. Den var t.ex. inblandad i oljekrisen, baltutlämningen, Stig Berglings rymning och att Carl Bildt blev statsminister nu senast. Politiskt ställer han till, vilket förvånar oss alla, dock inte mig som vet bättre. Hur den bär sig åt ar för närvarande omöjligt att svara på, så jag, jag förstår inte alls varför den frågan ställs överhuvudtaget.

Ett annat existenstveksamt djur som jag klarlagt är den runda nakenbrottaren. Andra former av nakenbrottare har vart kända länge, men den runda icke. Som var ute på myren en dag…och gick…och vips där låg den. Den skiljer ju sig från andra nakenbrottare, inte bara genom att den är rund, utan framförallt att den stukar foten ständigt när den går. Det gör inga andra nakenbrottare vad jag vet, och vad jag vet är ju vad det handlar om just nu, eller hur?

Nu ska vi titta på en annan liten kamrat som inte heller fanns förra veckan men som jag upptäckte…i torsdags. Det är spängmyran och den finns under den här stenen här och det är bara här den finns, under den här stenen alltså. Varför undrar ni, därför att jag har lagt dit den helt enkelt, har vi med idioter och göra eller?! Jo, jo, jo, jo, jo!!! Titta! Där är den, den märkliga lilla krabaten. Det märkvärdiga med sprängmyran är att den spränger sig själv i luften när den känner sig hotad. Om jag t.ex. försöker peta på den såhär, då spränger den sig själv i luften och dyker upp på den här lilla scenen för att ta emot applåderna från publiken.

Fantastiskt, säger ni. Inte alls, säger jag. Vi människor kan också tillägna oss den här sprängtekniken även om vi inte kan lära oss att kontrollera den så bra som sprängmy…

[Pang!!!]


Tillbaka till huvudsidan