Jasså, ni sitter kvar

Monolog och sång från Träsmak.


Claes:
Tack skall ni ha, tack skall ni ha. Och tack för att ni satt kvar hela tiden. Ja, det var vänligt av er. Ja, det här var finalen nämligen. Vi vågade inte hålla på längre, vi tänkte att ni har väl annat att göra än att sitta här hela kvällen. Det finns ju mycket annat som lockar. Det är ju dans på Alladin idag. Har ni inte sett det? Damer under 25, fri entré före 21. Får man vara snabb om man skall hinna. Och så är dans för mogen ungdom, på Lorry i Sundbyberg. Damer under 55 fri entré före hösten -87. Jodå. Och så var det mycket bra på TV idag också såg jag, det var en ny serie som startade. En stillbildsserie i svartvitt om livet i Åmål för hundra år sen. Det är sånt ni missar, faktiskt. Går bara i ett avsnitt. Och så, det kanske ni inte har noterat, det var en ny opera som hade premiär här för en vecka sen. Den är hemskt stark. Det var den här "Den tjuvaktiga skatan" med Bert Karlsson i huvudrollen. Ja, ja åhh hmm, ja. Ooooh, så låter den, ja. Ja, jag såg att i tidningen Allt om mat så fick den 3 kålpuddingar. Så den kan rekommenderas, faktiskt. Jaha, men trots detta utbud så sitter ni kvar iallafall. Jaha... jaaa.. He... vi får väl ta fram dom nummer som ströks då, he he... ja.. ja.

Ja ja, man kanske skulle ha lite publikuppvärmning först, det skall man ju alltid ha nu, det är ju så populärt. Ni vet, det kommer in en snygg kille, som jag. Vad tycker ni om kostymen? Va? Du tycker också om den ja? 50 år på Televerket. Får man en sån, istället för klocka. Det är mycket fint. "One size fits all". Jag tycker om den, den är fin tycker jag. Ja, det var inte det jag skulle prata om, det var det här med publikuppvärmning. Ni vet, det kommer in en sån här snygg kille då, och så säger han till publiken: "Ge mig ett H!" Så svarar alla "H!" och så blir det så där käckt och trevligt, som det bara blir här i Sverige. Vi är så bra på det här. Jag tänkte vi skulle pröva det här i början, skall vi göra det? Ja! skall ni svara allihopa, har ni aldrig varit ute förut? Va, vad har ni gjort? Vi skall ju bli som en enda stor velourfamilj allihopa. Vi skall ta i varandra och slicka varandra i armhålorna. Sånt där som man gör när man vill varandra väl. Ja, jag tänkte det, det är så fint, tycker jag. Det är väldigt enkelt, det börjar med att jag säger "Ge mig ett H!", ni svarar "H!" och så är det igång med en gång, det är underbart. Jag tror ni klarar det direkt. Okej.
Ge mig ett H!

Publiken:
H!

Claes:
Ge mig ett N!

Publiken:
N!

Claes:
Ge mig ett P!

Publiken:
P!

Claes:
Ge mig ett S!

Publiken:
S!

Claes:
Vad blir det?

Publiken:
HNPS...

Claes:
Jaa... Härligt. Där satt den... Ja... Underbart. Nu när stämningen steg på topp här, ja, då tänkte jag vi skulle börja aftonens program här. Jag tänkte att vi skulle börja med nåt riktigt pampigt här nu när vi är i sån go form. Jag tänkte ta den amerikanska storschlagern "My way". Jag har gjort en egen översättning: "Här slutar allmän väg".

Nä, jag tar inte den! Ni har säkert hört den också, det är ju... dom spelar ju dom i radio jämt. Ja. Jag glömde säga det förut, vi har ju väldigt fint besök här idag, vi har en hel buss från Oslo. Jodå, tyvärr var den tom. Det var ingen som gick på den i Norge... Men dom går ju på så mycket annat där, så. Jo, det är ju så också när man har sån här revyer och kabaréer, då skall man ha satir med. Man skall vara elak mot det ena och Palme, skall man vara elak mot. Det är väldigt viktigt så vi måste ha det här också. Och vi tänkte ta det här i början så har vi gjort det sen. Kan jag få lite satirisk vals i G dur, så skall vi se?

Palme är allt en fuling
och Bodström har sin läpp
hör min satir

Ja, den är stark. Ja, det är svårt att toppa efter en sån inledning.

Sossar är lite dumma
och Moderater är lite knäpp
ja, det blir som det blir
Jag skriver vers om
vad som är tvärs om
och uppochner på i vårt land
det slår jag ner på lite grand
hej hopp!

[Anders Eriksson kommer in och börjar sjunga Säng säng säng]


Tillbaka till huvudsidan