Thomas Hedengran

Från programbladet till "Alla ska bada":
"Att långsamt sjunka ner i en alldeles svart tjärn i skogen hemma i Härjedalen är något alldeles fantastiskt. Fast när jag badade och dök vid Coral Beach i Röda Havet för 10 år sen var det en upplevelse jag kommer att minnas under resten av livet."

För Thomas är "Alla ska bada" inte bara debut hos Galenskaparna/After Shave, utan framförallt hans revydebut. Han har aldrig förekommit i en liknande föreställning (vem som nu kan ha gjort det förresten?). Däremot har han uppträtt på Folkoperan i den enda rollen som inte sjöng. Han var en av den kvinnliga polisen Anna Holts kollegor i TV-serien med samma namn, han var tjuvjägare i långfilmen "Jägarna" och kommer snart i den nya filmen om Jan Guillous eviga agent Hamilton. Han har turnerat runt i landet som Pettson (han med katten du vet?) och har även varit med i Pip-Larsson. Inte heller pjäser av Tjechov eller Shakespeare har varit honom främmande. Thomas har med andra ord en gedigen skådespelarerfarenhet. Dessutom har han gjort två vändor som FN-soldat på Cypern respektive Libanon. Ändå trivs han bäst hemma i Härjedalen dit han återvänder så ofta han kan för att umgås med barndomsvänner och släktingar.

"Jag sökte till scenskolan sex gånger utan att bli antagen. Då gav jag upp och övertalade mig själv att jag helt enkelt inte är tillräckligt duktig. Sedan dess har jag jobbat som skådespelare. Men så är jag Vattuman också."

http://www.hedengran.comTillbaka till huvudsidan