Anders Ekdahl

Kapellmästare i Bryssels badorkester.

Från programbladet till "Alla ska bada":
Anders Ekdahl ersätter Charles Falk, som varit kapellmästare för den här ensemblen ända sedan Träsmak-tiden, men nu valt att ge sig ut på andra musikaliska äventyr.

"Som barn var jag några gånger och hälsade på i Göteborgstrakten och badade ute i Askim. Men när jag häromåret badade och dök i vattnen utanför Thailand var det en sådan upplevelse att det på något sätt trängde undan alla tidigare bad i livet."

Skåning från början som tidigt visade ett musikaliskt sinnelag, vilket han utvecklade och förfinade vid Musikaliska Akademin i slutet av 60-talet. Han har ackompanjerat de flesta stora svenska artister som Povel Ramel, Lill Lindfors, Arja Saijonmaa, Jan Malmsjö, Lill-Babs, Mikael Samuelsson och Barbara Hendricks. Han har också jobbat tillsammans med Claes Eriksson vid ett tidigare tillfälle, nämligen med arrangemangen till den hyllningsföreställning som anordnades till Povel Ramel på hans 70-årsdag på Cirkus i Stockholm.

"För en som aldrig sysslat med musik kanske det är svårt att förstå den enorma känslan av att sitta hemma vid datorn och skriva för en hel symfoniorkester - jag har så gott det går de olika stämmorna och instrumenten i huvudet - och sedan stå framför orkestern och höra resultatet!"

Från programbladet till "Allt möjligt":
Något ljuvt och ängla-aktigt skiner
omkring Anders Ekdahl när han står
omgiven av vackra gröna greener
och en golfboll med sin klubba slår.
Annars har han hjärtat i musiken
arrangör i sitt musikkapell
vilket nog den ärade publiken
kunna konstatera nu i kväll.


Tillbaka till huvudsidan