GOFF


Vad är nu detta? GOFF?

Tja, alla andra skriver ju FAQ, vilket betyder Frequently Asked Questions. Men det är ju på utrikiska, och detta är ju en svensk sida. Alltså har vi skapat en helt egen förkortning, GOFF, som betyder Ganska Ofta Frågade Frågor. Om ni letar efter ett samband mellan ordet GOFF och Galenskaparna och After Shave så kan ni ta er en titt på Besökarna från planeten Eko från Tornado.


Galenskaparna och After Shave-sidan

När vi i april 1996 sökte efter "galenskaparna" med några sökverktyg så hittade vi i stort sett ingenting. Vi tyckte att det måste finnas ett visst intresse för en sån här hemsida så vi skapade en. Galenskaparna och After Shave/ Kulturtuben tog en titt på sidan på våren 1997 och tyckte att det var okej att vi hade texter på den, inga copyright-brott alltså.


Är ni Galenskaparna och After Shave?

Nej, vi som gör den här sidan är INTE Galenskaparna och After Shave. Vi är bara några som gillar dem och som samlat på oss massa av deras sånger och sketcher, m.m.

Vi får ganska många mejl av typen "Jag tycker ni är jätteroliga/Kan jag få era autografer/Kan ni skriva ett mejl till mig" o.s.v., men vi vill göra klart att vi INTE är Galenskaparna och After Shave. Galenskaparna och After Shave har inga e-postadresser (åtminstone inte som vi känner till), vill du kontakta dem så får ni skicka ett vanligt brev (se nedan).


Vilka gör den här sidan?

Det gör du! De flesta av texterna som finns på sidan är inskickade av Galenskaparna och After Shave-fans runt om i landet (och även från andra skandinaviska länder). Om du gillar sidan så kan du hjälpa till med att göra sidan bättre genom att skicka bidrag själv.

Vilka det är som gör om texterna till HTML och lägger upp dem är helt oväsentligt, men om du nödvändigtvis måste veta så var det från början "JAG", "Drejan" och "Calle". Och nu är det "Cissi".


Varför är det så tråkig layout på sidan?

När vi ser på statistiken över sidan så märker vi att besökarna använder helt olika webläsare. Om man sedan räknar med att de sitter vid olika sorters datorer och/eller har olika skärmupplösning, så inser man att det finns en fruktansvärd mängd olika system. Vi vill naturligtvis att alla skall kunna ta del av materialet på sidan, inte bara folk som använder exempelvis Netscape på en PC med skärmupplösningen 800x600. Därför försöker vi att använda så enkla "tags" som möjligt, inga specialfonter eller jättestora bilder o.s.v. Man må tycka att det är fult, men det tycker inte vi, och det är vi som bestämmer! :-)


Varför är det fortfarande så tråkig layout på sidan?

Detta är en över 25 år gammal hemsida som inte ändrats mer än att den växt. Det är, om inte unikt, så åtminstone väldigt ovanligt. Och det är något jag vill behålla.
Dessutom om jag skulle vilja ändra det så består hemsidan av ca 1400 sidor. Och jag orkar helt enkelt inte lägga ner allt det arbetet.


Varför har ni så lite bilder och ljud på sidan?

Anledningen att vi inte har så mycket bilder och ljud är dels copyrightlagar och dels att det tar så lång tid att ladda ned stora filer från servern.


Hur kan man få tag på Galenskaparna och After Shave?

Galenskaparna och After Shave har ingen epostadress som vi känner till. Deras produktionsbolag Kulturtuben har dock en epostadress:

kulturtuben@kulturtuben.se

Man kan även prova med ett vanligt brev som man skickar till:

Galenskaparna och After Shave
Kulturtuben
Box 53150
400 15 GÖTEBORG

Vill man nå Kulturtuben på annat sätt så har de dessa telefonnummer:

Telefon: 031-708 62 10
Fax: 031-708 62 20


Vad tycker pressen?

Detta har egentligen ingen frågat oss, men vi vill ju gärna skryta lite med våra fina recensioner, så vi frågade oss själva. Om det är någon som läst något om sidan någon annanstans så meddela gärna oss.


"En galen sida utan stubb
Måste erkänna att jag inte är någon jättediggare av Galenskaparna och After Shave, men när nu Press-läsarna Magnus Dreifeldt och Carl Bäckström har snickrat ihop en hemsida om dem så kör till.
"
- Jon Hansson, Aftonbladet Press


tankInternet World

Nr 3/96 (Betyg: 7 av 10):
"Troligen den enda sajten som är dedikerad åt Galenskaparna och After Shave. Det är synd att det inte finns vare sig bilder eller ljudklipp, men personerna bakom ska väl ändå ha beröm för att man beaktar copyrightlagarna. Massor med sångtexter och information om olika revyer. Ibland lite dåligt påläst då undertecknad visste mer än vad som skrevs här."
-Thomas Carlsson , Internet World

Nr 1/97 (Betyg: 9 av 10)
"Sedan vi första gången recenserade Galenskaparna & After Shaves troligen enda sajt på Nätet i Internet world 3/96 har det hänt saker. Bland annat har man nu fått tillstånd av Galenskaparnas bolag Kulturtuben att publicera bilder på Galenskaparna & After Shave. Sajten kompletterades också med material från den senaste filmen Monopol bara ett kort tag efter premiären. Dessutom har antalet texter utökats för att nämna några förbättringar. Hade sajtägaren sedan valt att lägga materialet på en snabbare server så skulle lyckan vara fullständig."
-Thomas Carlsson, Internet World

Nr 7/99 (Betyg: 6 av 10)

"Galenskaparna och After Shave är några av Sveriges mest populära komikergrupper och Drejan och Calle som ligger bakom sidan har lagt ner ett enormt jobb på att uppdatera den med sångtexter, sketcher och information om de olika showerna och karaktärerna. Lite trist layout men det vet dom om och kommenterar de själv sin GOFF (Ganska ofta förekommande frågor)."
-Petra Jankov, Internet World


Tillbaka till huvudsidan